17/10/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πραγματοποιεί επίσκεψη στη Ρώμη 17/10/2012


Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος βρίσκεται από χθες βράδυ στη Ρώμη, θα πραγματοποιήσει σήμερα επαφές με τον Πρόεδρο της Ιταλίας κ. Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο, τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Μάριο Μόντι και στη συνέχει θα τελέσει με τον Ιταλό ομόλογο του τα εγκαίνια έκθεσης κυπριακών αρχαιοτήτων, στο πλαίσιο της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον κ. Μόντι το μεσημέρι. Τη συνάντηση θα απασχολήσουν θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής ατζέντας και των προτεραιοτήτων της Κυπριακής Προεδρίας, καθώς και η οικονομική κρίση στις χώρες μέλη της Ευρωζώνης. Ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα ενημερώσει τον κ. Μόντι για την παρούσα φάση του Κυπριακού. Το Μεσανατολικό και άλλα περιφερειακά θέματα κοινού ενδιαφέροντος θα απασχολήσουν επίσης τη συνάντησή τους.

Το απόγευμα ο Πρόεδρος Χριστόφιας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Ιταλίας με τον οποίο θα συζητήσουν για το Κυπριακό καθώς και για θέματα διμερούς ενδιαφέροντος. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας και ο Ιταλός ομόλογός του θα τελέσουν τα εγκαίνια έκθεσης κυπριακών αρχαιοτήτων με τίτλο «Κύπρος: Το νησί της Αφροδίτης», στον εκθεσειακό χώρο του Προεδρικού Μεγάρου στη Ρώμη.

Το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Ιταλίας.


Στις επαφές του τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων κ. Ευθύμιος Φλουρέντζου, ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργος Δημοσθένους και ο Πρέσβης της Κύπρου στη Ρώμη κ. Λεωνίδας Μαρκίδης.