10/9/12

Η Υπουργός Εξωτερικών θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας στην Αθήνα 10/09/2012

 

Η Υπουργός Εξωτερικών δρ Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή μεταβαίνει αύριο το πρωί στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη εργασίας ύστερα από πρόσκληση του ομολόγου της Υπουργού Εξωτερικών κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.



Κατά τη διήμερη επίσκεψη της η δρ Μαρκουλλή θα έχει συνομιλίες με τον κ. Αβραμόπουλο, στο Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, στην παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων. Το Κυπριακό, η συνεργασία των δύο χωρών σε διμερή θέματα, η ανασκόπηση των εξελίξεων στη Νότια Γειτονία, ιδιαίτερα στη Συρία, καθώς και τα επόμενα βήματα της Κυπριακής Προεδρίας, σε ζητήματα όπως η διεύρυνση, θα βρίσκονται στο επίκεντρο της συνάντησης με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών.

Μετά το πέρας των διαβουλεύσεων οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου και στη συνέχεια η κα Υπουργός θα παρακαθίσει σε γεύμα εργασίας που θα παραθέσει προς τιμήν της ο κ. Αβραμόπουλος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της η δρ Μαρκουλλή θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, τον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Θα έχει επίσης χωριστές συναντήσεις με Επικεφαλής Κοινοβουλευτικών Επιτροπών της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και με τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Κατά την παραμονή της στην Αθήνα η κα Υπουργός θα δώσει συνεντεύξεις σε ελληνικά ΜΜΕ. Παράλληλα, θα συναντηθεί με στελέχη της Κυπριακής Ομογένειας και θα παραστεί σε δεξίωση που θα παραθέσει προς τιμήν της ο Πρέσβης της Κύπρου στην Ελλάδα κ. Ιωσήφ Ιωσήφ, με τη συμμετοχή διπλωματικών αποστολών που είναι διαπιστευμένες στη Λευκωσία από την Αθήνα.

H Υπουργός Εξωτερικών αναχωρεί από την Αθήνα το βράδυ της Τετάρτης, 12 Σεπτεμβρίου.