10/9/12

Ο Υπουργός Υγείας εκπροσωπεί την Κύπρο στην 62η Περιφερειακή Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την Ευρώπη, στη Μάλτα 10/09/2012

Ο Υπουργός Υγείας δρ Σταύρος Μαλάς εκπροσωπεί την Κύπρο, ηγούμενος αντιπροσωπείας, στη 62η Σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για την Ευρώπη, η οποία πραγματοποιείται στη Μάλτα, στις 10-13 Σεπτεμβρίου.

Η Κύπρος συμμετέχει στη Σύνοδο, υπό την ιδιότητά της ως κράτους μέλους του ΠΟΥ για την Ευρώπη και ως προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την Ευρώπη απαρτίζεται από 53 κράτη μέλη, συμπεριλαμβανομένων των κρατών μελών της ΕΕ, αλλά και χώρων όπως η Ρωσική Ομοσπονδία, οι πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες, η Τουρκία και το Ισραήλ.

Ο δρ Μαλάς σε παρέμβασή του κατά την πρώτη μέρα των εργασιών της Συνόδου, εκπροσωπώντας την Κύπρο ως προεδρεύουσα χώρα της ΕΕ, εξέφρασε τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της σε ό,τι αφορά τις προσπάθειες και τις δράσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας με στόχο τη βελτίωση της υγείας όλων των Ευρωπαίων πολιτών.

Στο περιθώριο της Συνόδου ο Υπουργός Υγείας, συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό της Μάλτας και την Πριγκίπισσα της Δανίας.

Πραγματοποίησε επίσης συναντήσεις με τη Διευθύντρια του ΠΟΥ Ευρώπης, εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με την ομόλογο του, Υπουργό Υγείας της Σερβίας, στο πλαίσιο των οποίων συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεγονός ότι οι συμμετέχοντες στη Σύνοδο εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την εως τώρα ανταπόκριση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις απαιτήσεις της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.