5/7/12

Συνάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος με την Πρέσβειρα της Ελβετίας 05/07/2012

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης είχε σήμερα, στο γραφείο του, εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβειρα της Ελβετίας κα Gabriela Nutzi Sulpizo.



Κατά τη συνάντηση ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Ιουλίου στη Λευκωσία, στα πλαίσια της Κυπριακής Προεδρίας της ΕΕ, ενώ ανταλλάγηκαν απόψεις σε θέματα που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος.
Η Πρέσβειρα της Ελβετίας ευχαρίστησε τον κ. Υπουργό για την πρόσκληση που απέστειλε για συμμετοχή της Ελβετίας στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, ως χώρας μέλους της EFTA, και ανέφερε ότι η Ελβετία θα εκπροσωπηθεί από διμελή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Διευθυντή του Ομοσπονδιακού Γραφείου της Ελβετίας για το Περιβάλλον κ. Bruno Carmelo Oberle.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε, επίσης, στην πρόσφατη υπογραφή Συμφωνίας για το έργο κατασκευής σταθμού επεξεργασίας οικιακών βοθρολυμάτων, βιομηχανικών αποβλήτων, περίσσειας υγρής λάσπης και στραγγισμάτων στην περιοχή Βατί, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας μεταξύ της Ελβετίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ελβετία συγχρηματοδοτεί το έργο σε ποσοστό 85% των επιλέξιμων δαπανών του, ποσό που ανέρχεται σε 3,9 εκ. ελβετικά φράγκα.