5/7/12

Διάταγμα του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Γιώργου Δημοσθένους για τα δίδακτρα των Ιδιωτικών Πανεπιστημίων 05/07/2012



Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της Κυβέρνησης όσον αφορά στο θέμα του ελέγχου των διδάκτρων των ιδιωτικών Πανεπιστημίων και ασκώντας στις εξουσίες που παρέχει στον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού το άρθρο 8 των περί ιδιωτικών Πανεπιστημίων (Ίδρυση, Λειτουργία και Έλεγχος) Νόμων του 2005 έως 2011, εξέδωσα Διάταγμα που καθορίζει το ποσοστό 5%, ως ανώτατη επί τοις εκατόν αύξηση στο ύψος των ήδη εγκεκριμένων διδάκτρων και άλλων οικονομικών επιβαρύνσεων των ιδιωτικών Πανεπιστημίων, που είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Πανεπιστημίων. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του πιο πάνω Νόμου, το πιο πάνω ποσοστό δεν υπερβαίνει το 150% του ύψους του ετήσιου πληθωρισμού του προηγούμενου έτους, όπως αυτός έχει καθοριστεί από τη Στατιστική Υπηρεσία της Δημοκρατίας.



Υπό το φως των πιο πάνω, οι οποιεσδήποτε αιτήσεις, από πλευράς των ιδιωτικών πανεπιστημίων, για αναθεώρηση των εγκεκριμένων διδάκτρων και οικονομικών επιβαρύνσεων θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το καθορισμένο ανώτατο ποσοστό αύξησης.
Τονίζεται επίσης ότι, οι αιτήσεις αυτές θα πρέπει να υποβληθούν το αργότερο μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου 2012, ενώ οποιαδήποτε αναθεώρηση εγκριθεί θα ισχύει από τον Σεπτέμβριο του ακαδημαϊκού έτους 2013-2014 και μόνο για τους φοιτητές που θα εγγραφούν για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών για το οποίο αφορά η αναθεώρηση.