14/12/12

Ο Υπουργός Άμυνας παρέστη στην τελετή αποφοίτησης των Στρατονόμων της 2012 Β΄ΕΣΣΟ 14/12/2012

Η οικονομική κρίση δεν μετατρέπεται σε καμία περίπτωση σε κρίση εθνικής ασφάλειας είπε, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Άμυνας κ. Δημήτρης Ηλιάδης κατά την τελετή αποφοίτησης των Στρατονόμων της 2012 Β΄ ΕΣΣΟ η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στρατόπεδο «ΗΛΙΑ ΠΑΠΑΚΥΡΙΑΚΟΥ», στην Αθαλάσσα.

Μετά το πέρας της τελετής ο κ. Υπουργός σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους είπε: «Η άρτια εκπαίδευση και η εντυπωσιακή παρουσία των νέων στρατονόμων καταδεικνύει το υψηλό επίπεδο του έργου που επιτελείται στην Εθνική Φρουρά. Η αμυντική προσπάθεια συνεχίζεται και η οικονομική κρίση δεν μετατρέπεται σε καμία περίπτωση σε κρίση εθνικής ασφάλειας. Μια Εθνική Φρουρά αξιόμαχη και αξιόπιστη αποτελεί παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας για το κράτος και τους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Κατά την τελετή οι νέοι στρατονόμοι έδωσαν υπόσχεση ως όργανα τήρησης της τάξης και της πειθαρχίας για συμμόρφωση στους ισχύοντες νόμους και διαταγές που σχετίζονται με την Εθνική Φρουρά, και ότι θα ενεργούν πάντοτε με γνώμονα ότι ο ελέγχων ελέγχεται και ελέγχει διά του παραδείγματος.

Αφού ανεγνώσθη η ημερήσια διαταγή του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Στρατονομίας, ο Υπουργός Άμυνας βράβευσε τους δυο πρωτεύσαντες Στρατονόμους με αναμνηστικά, προσφορά του Παγκύπριου Συνδέσμου Αποφοίτων Στρατονομίας.

Πραγματοποιήθηκε, επίσης, επίδειξη τμημάτων η οποία περιελάμβανε ασκήσεις ακριβείας, επίδειξη στολών κατά ειδικότητα, επίδειξη πολεμικών τεχνών κ.ά.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης, καθώς και εκπρόσωποι τόσο της Αστυνομίας όσο και του ΚΟΑ οι οποίοι συμβάλλουν στην εκπαίδευση των στρατονόμων. Την τελετή παρακολούθησαν επίσης συγγενείς και φίλοι των αποφοιτησάντων στρατονόμων.