14/12/12

Χαιρετισμός του Υπουργού ΄Αμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη στην τελετή λήξης της «Εβδομάδας κατά των Ναρκωτικών», στη Λευκωσία 14/12/2012


Είναι με ιδιαίτερη χαρά που χαιρετίζω την αποψινή εκδήλωση που σημαδεύει τη λήξη της Εβδομάδας κατά των Ναρκωτικών που είναι πλέον ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα των σύγχρονων κοινωνιών και να βραβεύσουμε, επίσης, αξιόλογα έργα των εθνοφρουρών μας εμπνευσμένα από τον αντιναρκωτικό αγώνα.

Η καταπολέμηση των ναρκωτικών είναι ανάμεσα στις υψηλές προτεραιότητες του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς. Έχουμε ευθύνη να προστατεύσουμε το πιο πολύτιμο κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία μας τη στρατευμένη που υπηρετεί την πατρίδα.

Στόχος μας είναι η διαφώτιση και η ευαισθητοποίηση των εθνοφρουρών μας, η δημιουργία ισχυρών αντισωμάτων. Να κρατηθούν όρθιοι και υπερήφανοι. Και με το πέρας της θητείας να επιστρέψουν στις οικογένειες τους πιο δυνατοί χαρακτήρες, πιο ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Το ΓΕΕΦ και η Διεύθυνση Υγειονομικού αναπτύσσουν έντονη δραστηριότητα για την πρόληψη και την καταστολή του προβλήματος της εξάρτησης. Η Διεύθυνση Υγειονομικού την οποία συγχαίρω για το έργο της, με τα διάφορα προληπτικά προγράμματα, εργάζεται αποτελεσματικά για την πρωτογενή πρόληψη, δηλαδή τη μείωση της ζήτησης ουσιών από τους εθνοφρουρούς μας.

Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό ότι στην Εθνική Φρουρά επιτυγχάνεται η αρμονική συνεργασία των δυνάμεων της πρόληψης με τις δυνάμεις καταστολής. Βασικός στόχος είναι, μεταξύ άλλων, η στήριξη και η ενθάρρυνση των εθνοφρουρών με προβλήματα χρήσης ουσιών ώστε να απευθύνονται στα αρμόδια συμβουλευτικά ή θεραπευτικά κέντρα.

Μια σημαντική εξέλιξη είναι η υπογραφή στις 24 Φεβρουαρίου 2012 Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας και του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου που έδωσε μια νέα δυναμική στον αντιναρκωτικό μας αγώνα. Με τη συνεργασία αυτή το Υπουργείο Άμυνας, η Εθνική Φρουρά, το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο, το Υπουργείο Παιδείας, το Υπουργείο Υγείας, επιστημονικές υπηρεσίες από άλλα Υπουργεία, μη κυβερνητικές οργανώσεις ενώνουμε δυνάμεις στη σχεδίαση και υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης στα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς. Είναι μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία να πολεμήσουμε αποτελεσματικά τη μάστιγα των ναρκωτικών, να προστατεύσουμε τη νεολαία μας. Ευχαριστούμε θερμά τον Πρόεδρο του Αντιναρκωτικού Συμβουλίου κ. Χρύσανθο Γεωργίου και τους συνεργάτες του για την άριστη συνεργασία.

Η σημερινή Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες προκλήσεις σε ό,τι αφορά τις εξαρτήσεις στους νέους» σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία και συγχαίρω τους οργανωτές και τους αξιόλογους ομιλητές από κρατικές υπηρεσίες, μη κυβερνητικούς οργανισμούς, από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν στους εθνοφρουρούς μας που τα έργα τους, όλα μέσα στο ευγενικό πνεύμα της αντίστασης ενάντια στα ναρκωτικά, επάξια βραβεύονται απόψε. Τα έργα τους εκφράζουν τις δημιουργικές αντιστάσεις της νεολαίας μας ενάντια στην εξάρτηση, την υποταγή, τη μιζέρια, τη δυστυχία, τον θάνατο. Είναι αισιόδοξα μηνύματα για τα νιάτα, την ευτυχία και τη χαρά της ζωής. Συγχαίρουμε τους γονείς των εθνοφρουρών μας που τους στηρίζουν και είναι απόψε μαζί μας για να τους καμαρώσουν καθώς τους αξίζει.


Το Υπουργείο Άμυνας στηρίζει θεσμούς όπως η Εβδομάδα Κατά των Ναρκωτικών που με το πλούσιο πρόγραμμα και τις ζωντανές δραστηριότητες στέλνει θετικά μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον για τη νέα γενιά και την πατρίδα μας.

Συγχαρητήρια στην Εθνική Φρουρά και σε όλους τους συντελεστές της μεγάλης αυτής προσπάθειας.