18/5/12

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Με την ευκαιρία της επικείμενης ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, φθάνει απόψε στην Κύπρο για επίσκεψη εργασίας ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς.


Αύριο στις 10 το πρωί ο κ. Σουλτς θα μεταβεί στην εξοχική κατοικία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια στο Κελλάκι, όπου θα έχει δίωρη συνάντηση μαζί του στην παρουσία του Υφυπουργού Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη. Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον κ. Σουλτς και τα μέλη της αντιπροσωπείας του.

Νωρίς το απόγευμα ο κ. Σουλτς θα αναχωρήσει από την Κύπρο.

Σκοπός της επίσκεψης εργασίας του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι η ανταλλαγή απόψεων με τον Πρόεδρο Χριστόφια για μια σειρά θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος. Μεταξύ των θεμάτων που θα απασχολήσουν τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του κ. Σουλτς είναι οι προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου, οι απειλές της Τουρκίας κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για επίλυση του Κυπριακού