18/5/12

Άτυπη Συνάντηση των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
 
18/05/2012


Αρχίζουν σήμερα στο ξενοδοχείο Le Méridien στη Λεμεσό οι εργασίες της Άτυπης Συνάντησης των Γενικών Διευθυντών των Υπουργείων Εξωτερικών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία διοργανώνει το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Το κύριο θέμα που θα απασχολήσει τη συνάντηση είναι η συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι Γενικοί Διευθυντές αναμένεται να ανταλλάξουν απόψεις, μεταξύ άλλων, για τους τρόπους ενίσχυσης και βελτίωσης της συνεργασίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) και των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς των εξωτερικών σχέσεων και της συστέγασης και κτιριακής πολιτικής σε τρίτες χώρες, ενώ θα συζητήσουν και θέματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού/προσωπικού και πόρων στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης. Τη δεύτερη μέρα της συνάντησης οι Γενικοί Διευθυντές αναμένεται να προβούν σε μια ανασκόπηση των εξελίξεων της Αραβικής Άνοιξης και να ανταλλάξουν απόψεις για τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, το μέλλον και τις προκλήσεις.

Η συνάντηση θα ολοκληρωθεί το Σάββατο, 19 Μαΐου με περιήγηση των Γενικών Διευθυντών στην εντός των τειχών πόλη της Λευκωσίας, όπου θα συναντηθούν με το Δήμαρχο Λευκωσίας κ. Κωνσταντίνο Γιωρκάτζη, και ακολούθως με δείπνο στη Λεμεσό στο οποίο θα παρευρεθεί και η Υπουργός Εξωτερικών.