2/4/12

Συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών με την Ένωση Δήμων

02/04/2012





Οι Υπουργοί Εσωτερικών και Οικονομικών κα Ελένη Μαύρου και κ. Βάσος Σιαρλής είχαν σήμερα συνάντηση, στο Υπουργείο Εσωτερικών, με τον Πρόεδρο κ. Αλέξη Γαλανό και εκπροσώπους της Ένωσης Δήμων. Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα της κρατικής χορηγίας καθώς και άλλα θέματα που αφορούν κυρίως τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ένωσης.

Μετά τη συνάντηση, η κα Μαύρου ανέφερε τα ακόλουθα προς τους δημοσιογράφους:

«O ρόλος των Τοπικών Αρχών είναι απόλυτα σεβαστός από πλευράς Κυβέρνησης. Γι’ αυτό και στις προτάσεις της εκτελεστικής εξουσίας που αφορούσαν τις Τοπικές Αρχές, κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, οι μειώσεις ήταν όσο το δυνατόν μικρότερες. Με τις πρόσθετες μειώσεις που έγιναν από πλευράς Bουλής αντιλαμβάνομαι ότι οι Δήμοι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα λειτουργικότητας. Από τη δική μας πλευρά υπάρχει διάθεση για να συμβάλουμε με άλλους τρόπους, όπως είναι η προώθηση αναπτυξιακών έργων, αλλά σε ό,τι αφορά την κρατική χορηγία τα δεδομένα δεν μας επιτρέπουν άλλους χειρισμούς.

Θα είμαστε σε επαφή τόσο με τη Βουλή όσο και με την Ένωση Δήμων αλλά και με τον κάθε Δήμο ξεχωριστά να δούμε πως θα βοηθήσουμε να ξεπεραστούν όσο γίνεται τα προβλήματα. Αν γίνουν δευτέρες σκέψεις από την πλευρά της Βουλής εμείς είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε».