2/4/12

Σεμινάριο του Γραφείου Προγραμματισμού σε Εκπροσώπους των Κροατικών Αρχών με θέμα τις διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου των Διαρθρωτικών Ταμείων

02/04/2012





Δωδεκαμελής αντιπροσωπεία από την Κροατία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο για ενημέρωση σε θέματα διαχείρισης των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής. Σε σημερινή συνάντηση, το Γραφείο Προγραμματισμού, ως Διαχειριστική Αρχή των Ταμείων, παρουσίασε στους Κροάτες λειτουργούς το σύστημα και διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου των συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων που υλοποιούνται στην Κύπρο.

Η εκπαιδευτική επίσκεψη της Κροατικής αντιπροσωπείας πραγματοποιείται μετά από σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δεδομένου ότι το Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου των Διαρθρωτικών Ταμείων στην Κύπρο αποτελεί πρότυπο, αφού διασφαλίζει την ορθότητα και κανονικότητα των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα και με τη σύσταση του Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής κ. Johannes Hahn για μεταφορά της τεχνογνωσίας και των εμπειριών μας σε άλλες χώρες μέλη, καθώς και σε υπό ένταξη χώρες, οι αρμόδιοι Λειτουργοί του Γραφείου Προγραμματισμού διοργανώνουν για τον σκοπό αυτό εκπαιδευτικά σεμινάρια για λειτουργούς των αρμόδιων φορέων των χωρών αυτών.