7/2/12

Καταβολή επιδόματος τέκνου για το 2012
07/02/2012
Ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών



Σε συνέχεια της συνεδρίας της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού που πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου, αλλά και λόγω των δημοσιευμάτων και δηλώσεων που έχουν γίνει τις τελευταίες μέρες σχετικά με το πιο πάνω θέμα, το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει τα ακόλουθα:

Αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε την επίσπευση της όλης διαδικασίας, έτσι ώστε οι οικογένειες αυτές να αρχίσουν να λαμβάνουν το επίδομα τέκνου μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου το αργότερο.

Προς τον σκοπό αυτό, η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων (ΥΧΕ) προέβη την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στην έκδοση του νέου εντύπου αιτήσεων για την παραχώρηση επιδόματος τέκνου και οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους από την εν λόγω ημερομηνία. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα καταβληθεί το επίδομα τέκνου που αναλογεί στους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2012.

Στο μεταξύ, άμεσης προτεραιότητας θα τύχουν οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες με πολύ χαμηλά οικογενειακά εισοδήματα (έως €19.500), στις οποίες θα αρχίσει η καταβολή του επιδόματος με την παρέλευση επτά ημερών από την υποβολή της αίτησης τους. Ήδη, από την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου έχουν υποβάλει αίτηση 100 περίπου οικογένειες. Οι αιτήσεις θα εξεταστούν άμεσα και η αιτητές θα λάβουν το επίδομα που τους αναλογεί εντός επτά ημερών.

Το Υπουργείο Οικονομικών και η Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων αντιλαμβανόμενοι πλήρως τη δύσκολη οικονομική κατάσταση πολλών νοικοκυριών έχουν ενεργοποιήσει όλους τους μηχανισμούς έτσι ώστε οι επηρεαζόμενες οικογένειες να λάβουν τα επιδόματα το συντομότερο δυνατόν.