5/2/12

Η Υπουργός Εμπορίου συμμετείχε στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ανταγωνιστικότητας στην Κοπεγχάγη
04/02/2012





Επέστρεψε σήμερα το πρωί, από την Κοπεγχάγη της Δανίας, η Υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κα Πραξούλα Αντωνιάδου Κυριακού, όπου συμμετείχε στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Υπουργών Ανταγωνιστικότητας.

Κεντρικό θέμα των συζητήσεων στο Συμβούλιο, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες, ήταν η προώθηση του Ψηφιακού Θεματολογίου, δεδομένου ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση τόσο της οικονομικής ανάπτυξης όσο και των θέσεων εργασίας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συμβουλίου συζητήθηκαν τρόποι ενθάρρυνσης της ζήτησης και της προσφοράς στην Ενιαία Ψηφιακή Αγορά και παρεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση έκαναν τόσο ο Επίτροπος της ΕΕ για την Εσωτερική Αγορά και τις Υπηρεσίες κ. Μισέλ Μπαρνιέ όσο και η Επίτροπος για τις Ψηφιακές Τεχνολογίες κα Νέιλι Κρους.

Στην παρέμβασή της η κα Αντωνιάδου τόνισε τη σημασία ενίσχυσης της εμπιστοσύνης αναφορικά με τη χρήση του διαδικτύου για διασυνοριακές αγορές, της διεύρυνσης της χρήσης του διαδικτύου στη διαδικασία προσφορών (e-procurement), καθώς και της κατάρτισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς αυτήν την κατεύθυνση. Η Υπουργός Εμπορίου αναφέρθηκε, επίσης, στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει το εκπαιδευτικό σύστημα στην ενθάρρυνση περισσότερων νέων να ακολουθήσουν σχετικές σπουδές, όπως επίσης και στην ανάγκη συνέργειας των υποδομών από κατασκευαστικής πλευράς.

Στην κυπριακή αποστολή συμμετείχαν, επίσης, ο Γενικός Συντονιστής Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο Υπουργείο Εμπορίου κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους και ο Σύμβουλος Ανταγωνιστικότητας του Υπουργείου στη Μόνιμη Αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες κ. Κωνσταντίνος Καραγιώργης.