20/12/11

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου
20/12/2011
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας ουδέποτε έχει προβεί σε δήλωση περί αγωγών και φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας, τόνισε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.



Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Στέφανου, κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας η οποία επικαλείται δήλωση του ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Ντερβίς ΄Ερογλου με την οποία χαιρετίζει «δήλωση» του Προέδρου Χριστόφια αναφορικά με το θέμα του φυσικού αερίου, είπε: «Έχω δει σήμερα τη δήλωση του κ. Έρογλου και πρέπει να πω ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει προβεί σε μια τέτοια δήλωση περί αγωγών και φυσικού αερίου και διερωτώμαι τί σχολιάζει ακριβώς ο κ. Έρογλου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε αναφερθεί πιο παλιά στο θέμα του φυσικού αερίου, ότι πρόκειται για θέμα που είναι κυριαρχικό δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ασφαλώς, το θέμα τούτο μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για επίλυση του Κυπριακού και αυτό πρέπει να προβληματίσει την Τουρκία.

Με τη λύση του Κυπριακού ανοίγονται πολλές προοπτικές για συνεργασίες για τις οποίες αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αλλά τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο».

Ερωτηθείς πώς έγινε αυτή η δήλωση από τον κ. Έρογλου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «δεν μπορώ να ερμηνεύσω τον κ. Έρογλου, απλώς εγώ λέω και μπορώ να τοποθετηθώ για δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας και για τοποθετήσεις που έχει η Κυπριακή Δημοκρατία».