23/12/11

* Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας μετά από επίσκεψή του σε σφαγείο και υπεραγορές *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio

23/12/2011

Ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης επισκέφθηκε σήμερα σφαγείο στην Κάτω Μονή και υπεραγορές της επαρχίας Λευκωσίας.



Κατά την επίσκεψή του στο Σφαγείο Cypra, ο κ. Υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις, ενημερώθηκε για τον τρόπο διεξαγωγής των σφαγών και συγκεκριμένα για τον τρόπο λειτουργίας του σφαγείου η οποία γίνεται εξ ολοκλήρου μέσω ‘πράσινης ενέργειας‘, με ετήσια παραγωγή σε ηλεκτρική ενέργεια από βιομάζα 16 εκατ. κιλοβατώρες.

Στη συνέχεια, ο κ. Αλετράρης επισκέφθηκε τις υπεραγορές Carrefour και Άλφα Μέγα, στην Έγκωμη και προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους ως ακολούθως:

«Από τις επισκέψεις που πραγματοποιήσαμε σε σφαγεία και υπεραγορές με ικανοποίηση διαπιστώνουμε την καλή κατάσταση των φρέσκων λαχανικών και των κρεάτων. Οι τιμές τόσο για τα φθαρτά όσο και για τα κρέατα – για το χοιρινό και για το αρνί – είναι πιο χαμηλές από πέρσι. Φαίνεται ότι ακολουθούνται όλοι οι υγειονομικοί έλεγχοι που πρέπει να γίνονται. Υπάρχει συστηματικός έλεγχος από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και αυτή την περίοδο έχει εντατικοποιηθεί για να βεβαιωθούμε ότι στο τραπέζι του καταναλωτή φθάνουν απόλυτα υγιή προϊόντα».

Ερωτηθείς εάν από τους ελέγχους που προηγήθηκαν τις τελευταίες μέρες έχουν εντοπιστεί παρατυπίες ή παραβάσεις τις νομοθεσίας, ο κ. Υπουργός είπε ότι δεν έχουν εντοπιστεί τέτοιες περιπτώσεις και υπογράμμισε ότι η συνολική εικόνα που υπάρχει είναι ότι τα προϊόντα που προσφέρονται στον καταναλωτή είναι σε πολύ καλή κατάσταση.