23/12/11

* Το Υπουργείο Εξωτερικών φιλοξενεί παιδιά από τις πληγείσες από το τσουνάμι περιοχές της Ιαπωνίας *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio

23/12/2011

Με πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών, 26 παιδιά και επτά συνοδοί από τις περιοχές Μυγιάκι και Φουκουσίμα της Ιαπωνίας, που είχαν πληγεί από τον καταστροφικό σεισμό και το τσουνάμι του περασμένου Μαρτίου, θα επισκεφθούν την Κύπρο στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.



Για την πραγματοποίηση της επίσκεψης, το Υπουργείο Εξωτερικών συνεργάστηκε με την Ιαπωνική Πρεσβεία, την Εκκλησία της Κύπρου – η οποία θα καλύψει τα έξοδα διαμονής και διατροφής – των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων «Εθελοντές Γιατροί Κύπρου» και την «Ομοσπονδία Γυναικών για την Παγκόσμια Ειρήνη» (Women’s Federation for World Peace – WFWP).

Τα παιδιά, ηλικίας από 9 μέχρι 17 ετών, θα φθάσουν στην Κύπρο την Ημέρα των Χριστουγέννων. Κατά τη 12ημερη παραμονή τους, θα πραγματοποιήσουν σειρά επισκέψεων σε ολόκληρη τη νήσο και θα παραστούν σε διάφορες εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν προς τιμήν τους.

Στις 28 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ. τα παιδιά θα γίνουν δεκτά από την Υπουργό Εξωτερικών δρα Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, ενώ το μεσημέρι θα τα υποδεχθεί στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η Πρώτη Κυρία.

Τα παιδιά και οι συνοδοί τους θα αναχωρήσουν για την πατρίδα τους στις 6 Ιανουαρίου 2012.