19/12/11

Δηλώσεις της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο

19/12/2011
Μετά τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου, στο πλαίσιο των συνομιλιών που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Λίζα Μπάτενχαϊμ προέβη στην ακόλουθη σύντομη δήλωση:


«Οι ηγέτες συναντήθηκαν για σχεδόν μιάμιση ώρα. Συζήτησαν θέματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεκαθάρισαν τις θέσεις τους με έναν ειλικρινή τρόπο. Αντάλλαξαν επίσης θερμές ευχές για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος. Εξέφρασα την εκτίμησή μου προς τους ηγέτες για τις προσπάθειες που κατέβαλαν το 2011 και ότι έχουμε μια σταθερή βάση για τη σκληρή δουλειά που μας περιμένει από τις αρχές του 2012, η οποία θα οδηγήσει στη συνάντηση στο Greentree, στο τέλος Ιανουαρίου. Εξέφρασα επίσης την εκτίμησή μου για την έκφραση δέσμευσης και από τον κ. Χριστόφια και από τον κ. Έρογλου για εξεύρεση μιας επείγουσας λύσης στο Κυπριακό, προς το συμφέρον και των δύο κοινοτήτων».

Ερωτηθείσα ποια θέματα συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση, η κα Μπάτενχαϊμ επανέλαβε ότι οι ηγέτες συζήτησαν θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Σε ερώτηση πότε θα είναι η επόμενη συνάντηση των δύο ηγετών, απάντησε ότι θα συναντηθούν στις 4 Ιανουαρίου 2012, στις 10 το πρωί, ενώ στις 5 Ιανουαρίου θα συναντηθούν για δείπνο.