17/12/11

Επίσκεψη εργασίας της Υπουργού Εξωτερικών κας Ερατώς Κοζάκου-Μαρκουλλή στις ΗΠΑ

17/12/2011





H Υπουργός Εξωτερικών κα Ερατώ Κοζάκου-Μαρκουλλή αναχωρεί αύριο για τριήμερη επίσκεψη στην Ουάσινγκτον. Στο πλαίσιο της επίσκεψης θα έχει συνάντηση με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών κα Hillary Rodham Clinton την Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου.

Αργότερα την ίδια ημέρα η Υπουργός Εξωτερικών θα προσφωνήσει τη δεξαμενή σκέψης Woodrow Wilson International Center for Scholars με θέμα: «Cyprus in the Eastern Mediterranean:Strategic location, strategic opportunities». Στις 21 Δεκεμβρίου η κα Μαρκουλλή θα μιλήσει στο European Institute με θέμα «Europe and the Eastern Mediterranean: A Cypriot Perspective» και το απόγευμα θα προβεί σε ενημέρωση δημοσιογράφων στο National Press Club με κύρια θέματα τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις προκλήσεις της Κυπριακής Προεδρίας και τις προοπτικές σε ό,τι αφορά στην έρευνα και την εξόρυξη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η κα Μαρκουλλή θα δώσει επίσης συνεντεύξεις σε σημαντικά αμερικανικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης όπως το Associated Press, η Wall Street Journal, το Newsweek, η Washington Times η «Φωνή της Αμερικής» καθώς επίσης στον ανταποκριτή των τουρκικών εφημερίδων Vatan και Hurriyet στην Ουάσιγκτον.

Η κα Υπουργός θα έχει επίσης συναντήσεις με αντιπροσωπεία του American Israel Public Affairs Committee (AIPAC) και εκπροσώπους της Οργάνωσης Αmerican Jewish Committee. Επίσης θα έχει συναντήσεις με την ηγεσία της Ομογένειας, ενώ προγραμματίζονται συναντήσεις και με άλλους ανώτερους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

Η Υπουργός Εξωτερικών ολοκληρώνει την επίσκεψή της στις ΗΠΑ την Τετάρτη και επιστρέφει στην Κύπρο την Πέμπτη το βράδυ.