17/12/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Άμυνας κ. Δημήτρη Ηλιάδη σε εκδήλωση του Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων, στο ξενοδοχείο Hilton Park
17/12/2011
Να μη μεταδοθεί πριν τις 9 μ.μ.




Mε ιδιαίτερη προθυμία αποδέχθηκα την πρόταση του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων να θέσω υπό την αιγίδα μου και να χαιρετίσω την αποψινή εκδήλωση.

Με αυτή την ευκαιρία επιθυμώ να σας συγχαρώ για τους στέρεους και δημιουργικούς δεσμούς που διατηρείτε με την Εθνική Φρουρά, το αδιάπτωτο ενδιαφέρον σας για την άμυνα της χώρας μας καθώς και για τις δραστηριότητες του Συνδέσμου σας.

Αυτή την περίοδο στην Εθνική Φρουρά με τη νέα ηγεσία καταβάλλεται μια σοβαρή και υπεύθυνη προσπάθεια ανασύνταξης δυνάμενων με συνειδητή πειθαρχία, με αναθεώρηση νοοτροπιών και συμπεριφορών και με εκσυγχρονισμό λειτουργιών με την εισαγωγή για πρώτη φορά της ηλεκτρονικής τεχνολογίας και της πληροφορικής. Ζητούμενο είναι η αξιοποίηση στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό όλων των δυνάμεων και δυνατοτήτων σε ανθρώπινο δυναμικό και σε διαθέσιμο υλικό.

Η στήριξη όλων μας προς την Εθνική μας Φρουρά και την ηγεσία της είναι αναγκαία και απαραίτητη, για να έχουμε ένα στράτευμα με υψηλό φρόνημα και την καλύτερη δυνατή επιχειρησιακή ετοιμότητα και μαχητική ικανότητα. Μια αξιόπιστη δύναμη άμυνας και αποτροπής για την υπεράσπιση της πατρίδας και του λαού μας.

Όσο υπάρχει κατοχή η αμυντική μας προσπάθεια πρέπει να είναι συνεχής και πρέπει να επαγρυπνούμε για όλα τα ενδεχόμενα. Οι συνθήκες είναι δύσκολες αλλά θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με θέληση, συνέπεια και υπευθυνότητα να ανατρέψουμε τη κατοχή, να ανακόψουμε τον εποικισμό, να αποτρέψουμε τον εφιάλτη και την κατάρα της διχοτόμησης.
Πρέπει να τονίσω ότι η Ελλάδα, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, παραμένει πάντα ο σταθερός και ανιδιοτελής συμπαραστάτης της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Είναι χρέος μας να συνεχίσουμε ενωμένοι την πορεία μας για να υπερβούμε τις δυσχέρειες. Να ανακτήσουμε την αυτοπεποίθηση μας, να κρατηθούμε όρθιοι, να δώσουμε μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και προοπτικής στο λαό μας.

Αγωνιζόμαστε για μια ελεύθερη και επανενωμένη Κύπρο, ένα νησί της ειρήνης, της δημιουργίας και της προόδου για όλους τους νόμιμους κατοίκους του.

Εκφράζω εκτίμηση και συμπαράσταση στο έργο του Συνδέσμου σας. Οι στόχοι μας είναι κοινοί. Σας συγχαίρω και σας εύχομαι κάθε επιτυχία.