27/10/11

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Στέφανου Στεφάνου
27/10/2011
Έχει επιτελεστεί μεγάλη πρόοδος στις προπαρασκευαστικές εργασίες που γίνονται για τη διοργάνωση της Κυπριακής Προεδρίας στην ΕΕ, είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου.


Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά τη λήξη ευρείας σύσκεψης με θέμα την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από την Κύπρο, ο κ. Στεφάνου ανέφερε: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα πλατιά σύσκεψη υπό την προεδρία του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Τίτου Χριστοφίδη, με θέμα την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υφυπουργός Προεδρίας για Ευρωπαϊκά Θέματα, η Γενική Λογίστρια, εκπρόσωπος της Νομικής Υπηρεσίας, οι Γενικοί Διευθυντές των Υπουργείων και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν η ενημέρωση και η αξιολόγηση της πορείας των προετοιμασιών για την Κυπριακή Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε η μεγάλη πρόοδος που έχει επιτελεστεί στις προπαρασκευαστικές εργασίες που γίνονται με αφορμή την οργάνωση της Κυπριακής Προεδρίας. Αυτή η μεγάλη πρόοδος που έχει επιτελεστεί είναι σε όλα τα επίπεδα. Και στο επίπεδο των υποδομών και στο επίπεδο της οργάνωσης και του συντονισμού των Υπουργείων και των Υπηρεσιών, σε επικοινωνιακό επίπεδο, αλλά και στο επίπεδο της στελέχωσης των διαφόρων Υπηρεσιών και Υπουργείων, όπως επίσης και στη διαμόρφωση του προγράμματος των δραστηριοτήτων της Προεδρίας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν στη συνέχιση και την εντατικοποίηση των προετοιμασιών με συγκροτημένο και οργανωμένο τρόπο, ούτως ώστε η Κύπρος να είναι απολύτως έτοιμη με την ανάληψη της Προεδρίας, την 1η Ιουλίου 2012, να υλοποιήσει μια πετυχημένη Ευρωπαϊκή Προεδρία που να ανταποκρίνεται τόσο στους στόχους που η Κυβέρνηση έχει θέσει για μια πετυχημένη Προεδρία, αλλά και στους στόχους που το Τρίο έχει συνδιαμορφώσει αναφορικά με το 18μηνο που έχουμε ως Κυπριακή Δημοκρατία με την Πολωνία και τη Δανία».

Αρχή