29/9/11

Αθήνα, 29 Σεπτεμβρίου 2011

Διάλεξη με θέμα το «Κυπριακό» με ομιλητή τον επίτιμο Πρόεδρο του Κ.Σ. Ε.Δ.Ε.Κ. Dr.Βάσο Λυσσαρίδη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας.




Διάλεξη από τον επίτιμο Πρόεδρο του Κ.Σ. Ε.Δ.Ε.Κ. Dr.Βάσο Λυσσαρίδη με θέμα το «Κυπριακό», πραγματοποιήθηκε, σήμερα το πρωί, στους σπουδαστές της Σχολής Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της Σχολής, στην Αμυγδαλέζα Αττικής. Η διάλεξη έγινε ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Ελευθέριου Οικονόμου.
Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος της Σχολής Εθνικής Ασφαλείας, παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας, ο Γενικός Γραμματέας Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθανάσιος Χριστόπουλος, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Ιωάννης Ραχωβίτσας, ο Α’ Υποδιοικητής της Ε.Υ.Π. κ. Φώτιος Παπαγεωργίου, ο Προϊστάμενος του Επιτελείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Πρέσβης κ. Κυριάκος Αμοιρίδης. Παρέστησαν επίσης ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Διευθυντές Παραγωγικών Σχολών της Αστυνομικής Ακαδημίας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και αντιπροσωπείες σπουδαστών από τις Παραγωγικές Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριος Τασούλας και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας απένειμαν τιμητικές πλακέτες στον κ. Βάσο Λυσσαρίδη για την πολύχρονη εθνική προσφορά του.
Σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο επίτιμος Πρόεδρος του Κ.Σ. ΕΔΕΚ, μεταξύ άλλων, ανέφερε:
«Έτρεφα και τρέφω βαθύτατη εκτίμηση για το ρόλο των Σωμάτων Ασφαλείας που αποτελούν την εγγύηση για κάθε έθνος, για την εθνική ασφάλεια και για την εσωτερική ομαλότητα και ιδιαίτερα σε χώρες όπως είναι οι δικές μας. Μιλάω για χώρες κρατικά γιατί εθνικά είμαστε μία οντότητα. Tα Σώματα Ασφαλείας είναι επιφορτισμένα να διαδραματίσουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο και έτσι είναι μεγάλη χαρά που είδα και τον ενθουσιασμό και τη διάθεση στα στελέχη της Εθνικής Σχολής, πράγματι να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος για τα εθνικά θέματα, τα οποία είναι συγκοινωνούντα αγγεία»
· Χαιρετισμός Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγορίου Τασούλα.
· Χαιρετισμός Αρχηγού Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Ελευθέριου Οικονόμου
· Ομιλία Dr.Βάσου Λυσσαρίδη.