27/9/11

Δηλώσεις του Υπουργού Γεωργίας
27/09/2011
Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος κ. Σοφοκλής Αλετράρης, παραχώρησε, σήμερα, συνέντευξη Τύπου, στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, με θέμα την παρουσίαση του Σχεδίου Διαχείρισης των Υδάτων.



Ο κ. Υπουργός ενημέρωσε για τις πρόνοιες του Σχεδίου Διαχείρισης Υδάτων, στο πλαίσιο της εφαρμογής της Οδηγίας 2000/60/ΕΚ, για τη θέσπιση πλαισίου κοινοτικής δράσης στον τομέα της πολιτικής των υδάτων.

Στη συνέχεια ο κ. Υπουργός απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για θέματα της επικαιρότητας ως ακολούθως:

Σε ερώτηση για το πώς εξελίσσεται το θέμα των αδήλωτων γεωτρήσεων στα Κοκκινοχώρια, ο κ. Υπουργός απάντησε: «Φαίνεται ότι δεν καταφέραμε να πείσουμε τους ιδιοκτήτες μη αδειούχων γεωτρήσεων να μας εμπιστευθούν και να υποβάλουν αιτήσεις. Έχουν γίνει κάποιες προσπάθειες προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά δεν είχαμε τη στήριξη που θα θέλαμε να έχουμε από τις αγροτικές οργανώσεις για να ξεπεραστούν οι φοβίες των γεωργών. Έχουμε σκοπό να εντείνουμε τις προσπάθειές μας το επόμενο διάστημα. Δεν απομένει πολύς χρόνος εφόσον στις 15 Νοεμβρίου λήγει η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων». Ο κ. Αλετράρης ανέφερε, επίσης, ότι το Υπουργείο Γεωργίας σκέφτεται ποιο θα είναι το επόμενο βήμα, αλλά δεν προτίθεται να δώσει παράταση στην υποβολή αιτήσεων. Με τις προσπάθειες να εντείνονται το επόμενο χρονικό διάστημα, μπορεί να πετύχουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα, συμπλήρωσε.

Τέλος, κληθείς να αναφέρει τι θα γίνει με τους αμπελουργούς που υπέστησαν ζημιές από τη χθεσινή χαλαζοθύελλα στις ορεινές περιοχές, ο κ. Υπουργός είπε ότι επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές οι γεωπόνοι του Οργανισμού Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) καθώς και ομάδα γεωπόνων του Τμήματος Γεωργίας για να κάνουν τις πρώτες εκτιμήσεις. Εκ πρώτης όψεως, ανέφερε, είναι ζημιές που μπορούν να καλυφθούν από τον ΟΓΑ.