22/7/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προήδρευσε συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου
22/07/2011
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας προήδρευσε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συνεδρίας του Εθνικού Συμβουλίου.



Μετά τη λήξη της συνεδρίας ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου ανέγνωσε στους δημοσιογράφους κοινό ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου ως εξής:

«Στη σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου συνεχίστηκε η συζήτηση σχετικά με τα αποτελέσματα της συνάντησης στη Γενεύη. Συζητήθηκαν, επίσης, οι δηλώσεις στις οποίες προέβη ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ερντογάν κατά τη διάρκεια της παράνομης επίσκεψής του στην κατεχόμενη Κύπρο.

Το Εθνικό Συμβούλιο ομόφωνα και ανεπιφύλακτα καταδικάζει τις απαράδεκτες και προκλητικές δηλώσεις. Το Εθνικό Συμβούλιο ομόφωνα θεωρεί πως οι δηλώσεις αυτές ναρκοθετούν τον εν εξελίξει δικοινοτικό διάλογο ο οποίος έχει εισέλθει σε φάση εντατικής διαπραγμάτευσης.

Οι δηλώσεις και η συμπεριφορά του Πρωθυπουργού της Τουρκίας κ. Ερντογάν και εν γένει της Τουρκίας, στο Κυπριακό, έχουν ήδη καταγγελθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, στα πέντε Μόνιμα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και στην ΕΕ.

Καταγγελίες και διαβήματα θα γίνουν επίσης από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και τα πολιτικά κόμματα προς διάφορες κατευθύνσεις».