14/7/11

Ανακοίνωση των Υπηρεσιών Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ενημέρωση σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις στην καταβολή των παροχών

14/07/2011





Οι Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνουν ότι από την 1η Αυγούστου 2011, τερματίζεται η χρήση των επιταγών που χρησιμοποιούνται σήμερα για την πληρωμή όλων των παροχών του Ταμείου Κοινωνικών Ασφαλίσεων, του Κεντρικού Ταμείου Αδειών, του Ταμείου για Πλεονάζον Προσωπικό καθώς επίσης και της Κοινωνικής Σύνταξης. Οι επιταγές αυτές θα αντικατασταθούν με τραπεζικές δίγραμμες που φέρουν την ένδειξη «Account payee only» για τις οποίες απαιτείται κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

Σημειώνεται ότι, παράλληλα εξακολουθεί να υφίσταται η δυνατότητα πληρωμής των σχετικών παροχών μέσω τραπεζικών εμβασμάτων δηλώνοντας αριθμό τραπεζικού λογαριασμού (IBAN). Διευκρινίζεται ότι, για δικαιούχους οποιασδήποτε παροχής, οι οποίοι έλαβαν στο παρελθόν ή λαμβάνουν παροχή από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων μέσω τραπεζικού εμβάσματος (π.χ. πληρωμή από το Κεντρικό Ταμείο Αδειών), από την 1η Αυγούστου και μετά, τυχόν μελλοντική πληρωμή θα γίνεται μέσω τραπεζικού εμβάσματος στον δηλωμένο τραπεζικό λογαριασμό.

Τονίζεται περαιτέρω ότι, από τον Ιανουάριο του 2012, οι πληρωμές θα γίνονται μόνο μέσω τραπεζικών εμβασμάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς και ως εκ τούτου συστήνεται όπως, δικαιούχοι που λαμβάνουν οποιαδήποτε παροχή από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων με επιταγή, δηλώσουν άμεσα αριθμό τραπεζικού λογαριασμού. Για τον σκοπό αυτό, σχετικό έντυπο διατίθεται σε όλα τα Επαρχιακά Γραφεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη καθώς και στην ιστοσελίδα των Υπηρεσιών (www.mlsi.gov.cy/sid).

Επιπλέον, κυκλοφορούν και νέα έντυπα αιτήσεων για τις παροχές που καταβάλλονται από τις Υπηρεσίες Κοινωνικών Ασφαλίσεων, σε αντικατάσταση των προηγούμενων, τα οποία καλούνται όλοι οι αιτητές να συμπληρώνουν σε περίπτωση απαίτησης παροχής.