13/7/11

Δήλωση του Αντιπροέδρου της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας και Α΄ Αναπληρωτή Προέδρου του Ρωσικού Κομμουνιστικού Κόμματος για την Κύπρο
13/07/2011





Ο Αντιπρόεδρος του Ρωσικού Κοινοβουλίου (Κρατικής Δούμας) και Α΄ Αναπληρωτής Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) κ. Ιβάν Μέλνικοφ προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση αλληλεγγύης προς την Κύπρο, η οποία έχει μεταδοθεί από τα Ρωσικά Πρακτορεία Ειδήσεων:

«Στην Κύπρο έχει σημειωθεί ένα τραγικό συμβάν, έγινε έκρηξη εμπορευματοκιβωτίων πυρίτιδας σε Ναυτική Βάση κοντά στην πόλη της Λεμεσού, η οποία έχει προκαλέσει απώλειες ανθρώπινων ζωών.

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος και όλων των φίλων της Κύπρου στη Ρωσία εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια προς τις οικογένειες και τους συγγενείς των θυμάτων και εύχομαι ταχεία ανάρρωση όλων των τραυματιών.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ηγεσία της χώρας, ο Πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και η Κυβέρνηση του θα λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών αυτού του τραγικού συμβάντος. Αυτή τη θλιβερή στιγμή δηλώνουμε ακόμη μια φορά την αμετάβλητη αλληλεγγύη μας προς τον κυπριακό λαό».