12/7/11

Δηλώσεις του Υπουργού Υγείας δρος Χρίστου Πατσαλίδη

12/07/2011

Εξαιρετικά κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας των δύο σοβαρά τραυματισθέντων από τη φονική έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης», οι οποίοι νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των Γενικών Νοσοκομείων Λευκωσίας και Λεμεσού.



Ο Υπουργός Υγείας δρ Χρίστος Πατσαλίδης, μετά το πέρας επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας των δύο τραυματιών είναι πολύ σοβαρή.

Σημείωσε, επίσης, πως εντός της ημέρας αναμένονται ιατροί από το Ισραήλ για να συμμετάσχουν στην ομάδα των Κύπριων ιατρών που παρακολουθούν την κατάσταση των δύο τραυματιών. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τόσο στη Λεμεσό όσο και στη Λευκωσία οι ιατροί εργάστηκαν και εργάζονται πάρα πολύ σκληρά και πρόσθεσε ότι οι ιατροί από το Ισραήλ έρχονται ως ενίσχυση στην ομάδα των Κύπριων ιατρών.

Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε και το νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, όπου διενεργούνται οι νεκροτομές και η διαδικασία ταυτοποίησης και αναγνώρισης των σορών των 12 νεκρών. Απαντώντας, τέλος, σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο δρ Πατσαλίδης ανέφερε πως οι σοροί των νεκρών θα παραδοθούν στους οικείους τους αύριο το πρωί και επισήμανε πως θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που απαιτείται να διενεργήσει η Αστυνομία για την ταυτοποίηση.