11/7/11

Δήλωση της Ειδικής Αντιπροσώπου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο και Επικεφαλής της Αποστολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ κας Λίζα Μπάτενχαϊμ
11/07/2011





Είναι με θλίψη που πληροφορήθηκα για τη θανάσιμη έκρηξη στη ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Ζύγι στη νότια ακτή της Κύπρου νωρίς σήμερα το πρωί. Έχει αναφερθεί ότι αρκετοί άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ακόμη περισσότεροι έχουν τραυματιστεί.

Επικοινώνησα με τον Πρόεδρο Χριστόφια για να εκφράσω τη βαθιά ανησυχία των Ηνωμένων Εθνών και να προσφέρω τη βοήθειά μας. Ως πρώτο βήμα, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει μειώσει την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και νερού σε όλες μας τις λειτουργίες, δεδομένης της εκτεταμένης ζημιάς που προκλήθηκε στην κοντινή μονάδα παραγωγής ενέργειας με αποτέλεσμα μεγάλης κλίμακας ελλείψεις ενέργειας. Η Αποστολή έχει επίσης προσφερθεί να δώσει αίμα.

Εκ μέρους της οικογένειας των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη συμπάθεια και τα εγκάρδια συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων του φοβερού αυτού περιστατικού. Εύχομαι στους τραυματίες γρήγορη ανάρρωση.

Αρχή