11/7/11

Ανακοίνωση του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λάρνακας για περιορισμούς στην παροχή νερού
11/07/2011





Μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα και τις καταστροφές στον Ηλεκτροπαραγωγικό Σταθμό Βασιλικού που είχε σαν επακόλουθο τον περιορισμό της παραχωρούμενης ποσότητας νερού προς το Συμβούλιο Υδατοπρομήθειας Λάρνακας, το Συμβούλιο ανακοινώνει ότι είναι υποχρεωμένο να επιβάλει άμεσα περιορισμούς και περικοπές στην παροχή νερού προς τους πελάτες του.

Η παροχή νερού προς τα υποστατικά που εξυπηρετεί το Συμβούλιο θα ξεκινά στις 8.00 π.μ. και θα συνεχίζεται για περίπου 12 ώρες ανά 48ώρο, συμπεριλαμβανομένου του Σαββατοκύριακου ανάλογα με τις διαθέσιμες ποσότητες νερού και τη συνεργασία των καταναλωτών.

Επομένως οι μέρες που θα παρέχεται νερό προς τις δύο περιοχές της πόλης δεν θα είναι σταθερές όπως ακριβώς συνέβαινε και κατά την προηγούμενη περίοδο εφαρμογής περικοπών.

Σε περίπτωση μη ικανοποιητικής παροχής νερού λόγω τεχνικών ή άλλων προβλημάτων, η χρονική περίοδος υδροδότησης μπορεί να παρατείνεται. Τονίζεται ότι για να διατηρηθεί η παροχή νερού στα προαναφερθέντα επίπεδα θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των καταναλωτών για περιορισμό της ζήτησης, διαφορετικά το Συμβούλιο θα αναγκαστεί με λύπη του να προβεί στη λήψη αυστηρότερων μέτρων.

Οι ένοικοι πολυκατοικιών προτρέπονται να θέσουν σε λειτουργία τα αναγκαία αντλητικά συστήματα για την κανονική προώθηση του νερού στα ντεπόζιτα που βρίσκονται πάνω στην οροφή πολυκατοικιών.

Το Συμβούλιο προσβλέπει στη συνεργασία των πελατών του για περιορισμό της κατανάλωσης και εξοικονόμηση των αναγκαίων ποσοτήτων νερού, ώστε να αντεπεξέλθουμε στο έκτακτο πρόβλημα παραγωγής ικανοποιητικών ποσοτήτων νερού.

Για περαιτέρω διευκρινίσεις οι καταναλωτές προτρέπονται να επικοινωνούν με το Συμβούλιο στο τηλ. 24822400.