11/7/11

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με ηγέτες χωρών, της ΕΕ, του ΟΗΕ και με την τουρκοκυπριακή ηγεσία
11/07/2011





Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια καθώς και με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Γιώργο Παπανδρέου, οι οποίοι εξέφρασαν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για την τραγωδία που επισυνέβη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί και την ετοιμότητα της Ελληνικής Κυβέρνησης να παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια προς την Κυπριακή Δημοκρατία.

Για την αντιμετώπιση των συνεπειών από το συμβάν στη Ναυτική Βάση, η Ελληνική Κυβέρνηση αποστέλλει εμπειρογνώμονες για να προσφέρουν βοήθεια προς την Κυπριακή Δημοκρατία, οι οποίοι θα φθάσουν στην Κύπρο με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C130.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας είχε επίσης επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόσο, ο οποίος εξέφρασε τη συμπάθεια του προς την Κυπριακή Δημοκρατία και τις οικογένειες των θυμάτων, με την Ειδική Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο κα Λίζα Μπάτενχαϊμ, η οποία εξέφρασε την ετοιμότητα της ειρηνευτικής δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο να παράσχει βοήθεια προς τις Αρχές της Δημοκρατίας, καθώς και με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ κ. Βενιαμίν Νετανιάχου, η Κυβέρνηση του οποίου αποστέλλει αεροπλάνο-γεννήτρια στην Κύπρο για παροχή βοήθειας.

Τα συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Χριστόφια και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήρια της τουρκοκυπριακής κοινότητας, με τον πρώην ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος εξέφρασε τη συμπάθεια και την αλληλεγγύη του, καθώς και με τον Γενικό Γραμματέα του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος κ. Ιζέτ Ιτζιάν.

Αρχή