10/6/11

* Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας *Ακούστε Ζωντανά / www.euro- Vouli.net-Live Radio

10/06/2011
Η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι ότι μια διεθνής διάσκεψη για το Κυπριακό θα πρέπει να εξετάσει τα εξωτερικά και όχι τα εσωτερικά ζητήματα του κράτους, είπε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Τιτόφ, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο.



Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Τιτόφ είπε: «Με τον Πρόεδρο Χριστόφια είχα καρποφόρες και ανοικτές συνομιλίες για θέματα διμερούς συνεργασίας, αλλά και για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα. Η επίσκεψή μου αποτελεί συνέχεια των αποφάσεων που πάρθηκαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου Μεντβέντεφ πέρσι στην Κύπρο».

Ερωτηθείς για τη θέση της χώρας του στο θέμα πραγματοποίησης διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, ο κ. Τιτόφ είπε ότι «η θέση της Ρωσικής Ομοσπονδίας είναι ότι η όποια διεθνής διάσκεψη πρέπει να εξετάσει τα εξωτερικά θέματα και όχι τα εσωτερικά θέματα του κράτους».

Σε ερώτηση αν συζητήθηκε το θέμα που αφορά στην εκμετάλλευση υποθαλάσσιου πλούτου στη Μεσόγειο, ο κ. Τιτόφ είπε ότι συζητήθηκαν απλώς ζητήματα που αφορούν τα σχέδια που υπάρχουν για συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα ενέργειας.