10/6/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στη συνέντευξη Τύπου για παρουσίαση του νέου συστήματος ανάκτησης ενέργειας στο εργοστάσιο της ζυθοβιομηχανίας Φώτος Φωτιάδης, στο Δάλι
10/06/2011



Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση της ζυθοβιομηχανίας Φώτος Φωτιάδης Λτδ για την παρουσίαση του νέου συστήματος ανάκτησης ενέργειας που εγκαταστάθηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας.

Η εξοικονόμηση ενέργειας θεωρείται ο φθηνότερος και πιο άμεσος τρόπος περιορισμού της σπατάλης των ενεργειακών αποθεμάτων και μπορεί να πραγματοποιηθεί στον οικιστικό τομέα, τη βιομηχανία και τις μεταφορές, που απορροφούν σχεδόν το σύνολο της ενέργειας που καταναλώνεται σε κάθε χώρα.

Ειδικότερα σήμερα, στις μέρες αυτές της οικονομικής περισυλλογής που διανύουμε, καθίσταται επιτακτικότερη η ανάγκη προώθησης της ορθολογικής χρήσης ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας. Η διεθνής επιχειρηματική κοινότητα έχει ήδη συνειδητοποιήσει ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να αυξάνουν την κερδοφορία τους προωθώντας νέες επιχειρηματικές ιδέες και νέα προϊόντα, υιοθετώντας, ταυτόχρονα, παράλληλους στόχους, όπως η μείωση των εκπομπών αερίων ρύπων, η ορθολογική διαχείριση των αποβλήτων, η υιοθέτηση μέτρων εξοικονόμησης και χρήσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και η παραγωγή προϊόντων φιλικότερων προς το περιβάλλον.

Στοχεύοντας, λοιπόν, στην ανάπτυξη τέτοιων επενδυτικών πρωτοβουλιών θεσπίστηκαν κανόνες με τους οποίους παραχωρούνται οικονομικά κίνητρα υπό μορφή κρατικής χορηγίας ή/και επιδότησης για επενδύσεις σε ανανεώσιμες πηγές και εξοικονόμηση ενέργειας.
Από το 2004 μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 683 αιτήσεις στο Σχέδιο Παροχής Χορηγιών για εξοικονόμηση ενέργειας σε επιχειρήσεις και έχει καταβληθεί στους αιτητές το συνολικό ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Η επένδυση της εταιρείας σας, η οποία αφορά εγκατάσταση συστήματος ανάκτησης θερμικής ενέργειας στη διαδικασία του βρασμού και που επιτρέπει την ανάκτηση ενέργειας και τη μείωση του βρασμού με τρόπο που θα εξοικονομείται ενέργεια χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα του προϊόντος, είναι επενδύσεις και τεχνολογίες που ενθαρρύνονται και αξιολογούνται θετικά από το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Κλείνοντας, θα ήθελα να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στις εργασίες σας και το εργοστάσιο σας να γίνει παράδειγμα προς μίμηση και από άλλες εταιρείες.