10/5/11

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα συμμετάσχει στο Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις Βρυξέλλες

10/05/2011





Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νεοκλής Συλικιώτης αναχωρεί αύριο για τις Βρυξέλλες, όπου θα λάβει μέρος στο Έκτακτο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 12 Μαΐου.

Η ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου περιλαμβάνει μια σειρά από θέματα που αφορούν τις αρμοδιότητες του Υπουργείου Εσωτερικών. Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος είναι το θέμα των πρόσφατων εξελίξεων στις χώρες της Βορείου Αφρικής και της Μέσης Ανατολής σε σχέση με τη μετανάστευση και το άσυλο. Στο πλαίσιο της συζήτησης, ο Υπουργός Εσωτερικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του για τις συγκεκριμένες προτάσεις για στήριξη των μεσογειακών κρατών μελών για διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην Κοινή Διακήρυξη που εκδόθηκε από την Κύπρο, τη Μάλτα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Ελλάδα κατά την Υπουργική Σύνοδο που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο στις 19 Απριλίου.

Ο κ. Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή, 13 Μαΐου.