29/4/11

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στα εγκαίνια της 8ης Παγκύπριας Έκθεσης Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης “PROPERTY 2011”, στην Αρχή Κρατικών Εκθέσεων
29/04/2011
Να μη μεταδοθεί πριν από τις 6 μ.μ.



Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να τελέσω τα εγκαίνια της Παγκύπριας Έκθεσης Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης – «PROPERTY 2011», η οποία διοργανώνεται για όγδοη συνεχή χρονιά και αποτελεί σημείο αναφοράς για την κυπριακή κτηματαγορά. Θα ήθελα να συγχαρώ την εταιρεία ΙΜΗ, την εφημερίδα «Ακίνητα» και τον τουριστικό οργανισμό Top Kinisis, που όλα αυτά τα χρόνια οργανώνουν και στηρίζουν με κάθε δυνατό τρόπο αυτό το σημαντικό αυτό εμπορικό γεγονός.

Η έκθεση PROPERTY 2011, μέσα στα οκτώ χρόνια από την πρώτη διοργάνωση, έχει καθιερωθεί ως η μοναδική εξειδικευμένη έκθεση η οποία προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις σε όλους τους τομείς των ακινήτων και ανάπτυξης γης, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την αγορά μόνιμης ή εξοχικής κατοικίας, καθώς και τεμαχίων γης και οικοπέδων. Παράλληλα, προσφέρει στους ενδιαφερόμενους αγοραστές καλές ευκαιρίες για επαφές με κτηματομεσίτες και εταιρείες ανάπτυξης γης, με στόχο να εντοπίσουν ανταγωνιστικές και συμφέρουσες προτάσεις. Για τους εκθέτες, η συμμετοχή τους στη φετινή διοργάνωση δίνει συνέχεια στην επιτυχημένη περσινή διοργάνωση και επιβεβαιώνει τον κανόνα ότι μια περίοδος ύφεσης μπορεί να αποτελέσει και την ευκαιρία για επένδυση σε ακίνητα.

Στόχος της Κυβέρνησης είναι η συνεχής ενδυνάμωση του τομέα των ακινήτων, που αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς αναπτυξιακούς τομείς της κυπριακής οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στηρίζει και προωθεί τον τομέα των ακινήτων και ανάπτυξης γης στο εξωτερικό, με διάφορες προωθητικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανόμενης της συμμετοχής του σε εκθέσεις, όπως είναι η έκθεση ακινήτων «DOMEXPO» που πραγματοποιείται στη Μόσχα.
Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού θα συνεχίσει να στηρίζει τη διοργάνωση τέτοιων εξειδικευμένων εκθέσεων, διότι ο θεσμός αυτός συμβάλλει στην καλύτερη ενημέρωση του κοινού για τις νέες εξελίξεις στην αγορά ακινήτων.

Τέλος, θα ήθελα για άλλη μια φορά να συγχαρώ τους διοργανωτές της 8ης Παγκύπριας Έκθεσης Ακινήτων & Ανάπτυξης Γης «PROPERTY 2011», για την άψογη διοργάνωση και να ευχηθώ σε όλους τους εκθέτες και επισκέπτες κάθε επιτυχία και συνεχή πρόοδο.

Σημ.: Τον χαιρετισμό διάβασε η κα Φρόσω Χ’’ Λούκα, Διευθύντρια Υπηρεσίας Ανταγωνισμού και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.