29/4/11

Χαιρετισμός Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην έκθεση «Ταξίδι 2011» στην Αρχή Κρατικών Εκθέσεων
29/04/2011

Να μη μεταδοθεί πριν τις 5 μ.μ.



Με μεγάλη χαρά είμαι και φέτος μαζί σας για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ταξίδι 2011». Δράττομαι της ευκαιρίας να συγχαρώ θερμά τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου για την πραγματοποίησή της, γεγονός που έμπρακτα δεικνύει τη συνεχή και σημαντική δραστηριοποίηση του Συνδέσμου στα τουριστικά πράγματα του τόπου μας.

Η φετινή έκθεση «Ταξίδι 2011» είναι η 14η συνεχόμενη και η ανταπόκριση του κοινού αναμένεται και φέτος εντυπωσιακή. Πράγματι, η συγκεκριμένη έκθεση έχει αγκαλιαστεί από το κοινό, ενώ οι προσπάθειες του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου για συνεχή αναβάθμιση και εμπλουτισμό της είναι σίγουρα άξιες συγχαρητηρίων.

Είναι γεγονός ότι ο τουριστικός τομέας γνώρισε διάφορες προκλήσεις και δραματικές εξελίξεις το τελευταίο διάστημα. Πέραν της διεθνούς οικονομικής κρίσης, που αναμφίβολα δημιούργησε ισχυρό κλονισμό στον τομέα, άλλα γεγονότα, όπως η πολιτική αστάθεια σε συγκεκριμένους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς για παράδειγμα, διαφοροποίησαν δραματικά τα δεδομένα, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά πόσο ευάλωτος είναι ο τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού.

Αυτό, όμως, που είναι πραγματικά ευχάριστο είναι το γεγονός ότι ο τουριστικός τομέας, όσο ευάλωτος και αν είναι, εύκολα ή δύσκολα, πάντα ανακάμπτει. Σε μια εποχή που η καθημερινότητα του κόσμου πλημμυρίζει από επαγγελματικές, κοινωνικές και προσωπικές υποχρεώσεις, οι διακοπές αποτελούν περισσότερο αναγκαιότητα παρά πολυτέλεια. Οι συμπατριώτες μας σίγουρα δεν αποτελούν εξαίρεση και είναι ακριβώς εδώ που η έκθεση «Ταξίδι 2011» παρέχει την ευκαιρία στους Κύπριους και τους ξένους που διαμένουν στον τόπο μας να ενημερωθούν λεπτομερώς, να εξετάσουν τις διάφορες επιλογές και να κάνουν τους απαραίτητους σχεδιασμούς, προτού λάβουν τις αποφάσεις τους.

Σίγουρα οι επιλογές είναι πολλές και δελεαστικές, όπως θα διαπιστώσουν οι επισκέπτες της έκθεσης. Αυτό όμως που θέλω να υπογραμμίσω είναι ότι και η ίδια η Κύπρος αξίζει να βρίσκεται στα πλάνα των διακοπών τους, αφού πράγματι μπορεί να προσφέρει μια αξιόλογη και ποιοτική τουριστική εμπειρία.

Έχω την άποψη ότι οι Κύπριοι ταξιδιωτικοί πράκτορες και σύμβουλοι ταξιδίων διαθέτουν ικανότητες, γνώσεις και εμπειρίες τέτοιες, που μπορούν να παρέχουν στο κόσμο όλα όσα χρειάζεται να ξέρει για να κάνει τις ορθότερες επιλογές. Καλώ, λοιπόν, το κοινό να αξιοποιήσει τις υπηρεσίες αυτών των ανθρώπων, για να κάνει καλύτερες, πιο μελετημένες και πιο ασφαλισμένες επιλογές.

Κλείνοντας αυτόν τον σύντομο χαιρετισμό, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η Κυβέρνηση χαιρετίζει το έργο που επιτελεί ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου. Να είστε σίγουρος κ. Πρόεδρε του Συνδέσμου ότι η πόρτα μας είναι πάντοτε ανοικτή για να ακούμε τις εισηγήσεις σας και να συζητούμε τους προβληματισμούς σας.

Σημείωση: Το χαιρετισμό διάβασε εκ μέρους του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού ο κ. Αλέκος Ορουνιώτης, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού.