31/3/11

Συνάντηση της Υπουργού Εργασίας με τον Πρόεδρο του Κινήματος Fatah κ. Azzam Al- Ahmad

31/03/2011
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κα Σωτηρούλα Χαραλάμπους είχε σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Fatah κ. Azzam Al-Ahmad, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο ως Απεσταλμένος του Προέδρου της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Mahmoud Abbas.



Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους Παλαιστίνιους του Ιράκ που διαμένουν στην Κύπρο και έγινε ενημέρωση για την πολιτική που ακολουθεί το Υπουργείο στα πλαίσια της στρατηγικής της Κυβέρνησης για ένταξη των νόμιμων μεταναστών στην κυπριακή κοινωνία.

Η κα Χαραλάμπους ευχαρίστησε τον κ. Al-Ahmad για την πρωτοβουλία του Προέδρου Abbas να τον αποστείλει στην Κύπρο για συζήτηση των θεμάτων αυτών και υπογράμμισε την έμφαση που δίνει το Υπουργείο στην ένταξη των νόμιμων μεταναστών στην αγορά εργασίας, αφού, όπως σημείωσε, η ένταξη των ατόμων αυτών στην εργασία αποτελεί απαραίτητο στοιχείο για την ένταξη τους στην κυπριακή κοινωνία.

Τόνισε επίσης την ανάγκη να επιδεικνύεται σεβασμός από όλους προς τους νόμους και τους θεσμούς της Κυπριακής Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως οι πολιτικές που το Υπουργείο Εργασίας ακολουθεί εδράζονται στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας κάθε πολίτη.

Από την πλευρά του, ο κ. Al-Ahmad ευχαρίστησε την κα Υπουργό για τη στήριξη που η Κυπριακή Δημοκρατία προσφέρει προς τους Παλαιστίνιους, και πρόσθεσε ότι επισκέπτεται την Κύπρο στο πλαίσιο επαφών που πραγματοποιεί για συζήτηση ζητημάτων που αφορούν στους Παλαιστινίους, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ετοιμότητα της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής για συνεργασία.

Τον Παλαιστίνιο αξιωματούχο συνόδευε ο Πρέσβης της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής στην Κύπρο δρ Walib Hasan.