3/3/11

Οι Υπουργοί Υγείας Κύπρου και Ελλάδας υπέγραψαν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου
03/03/2011





Υπογράφηκε σήμερα στο Ηράκλειο της Κρήτης από τον Υπουργό Υγείας δρα Χρίστο Πατσαλίδη και τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ελλάδας κ. Ανδρέα Λοβέρδο το πρωτόκολλο αδελφοποίησης μεταξύ του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού και του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Η συμφωνία εντάσσεται στα πλαίσια των προσπαθειών για συνεχή αναβάθμιση των σχέσεων των δύο Υπουργείων. Είχε προηγηθεί η υπογραφή, τον περασμένο Δεκέμβριο, του πρωτοκόλλου αδελφοποίησης του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν».

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της τελετής, ο Υπουργός Υγείας δρ Χρίστος Πατσαλίδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή της συμφωνίας η οποία επαναβεβαιώνει, όπως τόνισε, τις άριστες σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των δύο Υπουργείων. Σημείωσε δε πως η συνεργασία των νοσηλευτηρίων των δύο χωρών θα ανοίξει τον δρόμο για ανταλλαγές ιατρικού προσωπικού, εμπειριών και γνώσεων και για συμμετοχή σε κοινά προγράμματα.

Τόνισε, επίσης, πως η υπογραφή του πρωτοκόλλου μόνο επωφελής μπορεί να είναι για τον τομέα της υγείας στην Κύπρο, καθώς θα συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη των δημόσιων νοσηλευτηρίων. Ανέφερε μάλιστα πως το πρωτόκολλο προνοεί συνεργασίες μεταξύ κλινικών των νοσοκομείων στη βάση ειδικών συμφωνιών και αποστολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Καταλήγοντας, ο δρ Πατσαλίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι τα δύο Υπουργεία, με γνώμονα πάντα το καλό των ασθενών, θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για περαιτέρω συνεργασία στον τομέα της υγείας.