25/1/11

Αναφορά εκτός κειμένου από τη χθεσινή ομιλία του Προέδρου Χριστόφια στην τελετή βράβευσης της ΕΑΚ των αρίστων αθλητών για το 2010

25/01/2011
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας παρέστη χθες στην εκδήλωση για τη βράβευση κορυφαίων αθλητών του 2010, που διοργάνωσε η Ένωση Αθλητικογράφων Κύπρου (ΕΑΚ), στη Λευκωσία.



Σε εκτός κειμένου αναφορά του στο επεισόδιο επίθεσης εναντίον οπαδού το περασμένο Σάββατο πριν από ποδοσφαιρικό αγώνα που διεξήχθη στη Λευκωσία, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε σχετικά: «Ήμασταν προχθές μάρτυρες γεγονότων που πρέπει να μας κάνουν όλους ανεξαίρετα να ντρεπόμαστε. Απόπειρα δολοφονίας. Σε αυτό το κατάντημα έχουμε φτάσει. Οι ευθύνες βαραίνουν τους ώμους όλων μας. Μηδενός εξαιρουμένου και, ενώπιος ενωπίω, εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη η οποία καταμερίζεται στην Κυβέρνηση. Εύχομαι και ελπίζω αυτοί οι οποίοι έκαναν την απόπειρα δολοφονίας να μη μείνουν αλώβητοι, να μην κρυφτούν στο σκοτάδι, να εντοπιστούν, να συλληφθούν και να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Αλλιώς, σταδιακά θα χάσουμε εντελώς το παιγνίδι. Θα υπάρξει πλήρης αναρχία την οποία κανείς, μα κανείς δεν θα μπορεί να ελέγξει. Κάνω λοιπόν έκκληση σε όλους, παράγοντες, Υπουργεία, σωματεία και προς την Αστυνομία. Επαναλαμβάνω και προς την Αστυνομία να είμαστε αμείλικτοι. Φτάνουν τα θύματα που έχουμε θρηνήσει μέσα από πολιτικές και άλλες τραγωδίες. Φτάνει ειλικρινά. Αυτό μας έλειπε τώρα να θρηνούμε και θύματα από τη δράση αρρωστημένων, οι οποίοι θέλουν να εκτονώνονται, ίσως και πολιτικά πρέπει να πω, με αυτό τον χυδαίο τρόπο, της απόπειρας δολοφονίας. Παραλίγο να είχαμε δολοφονία. Αν το παιδί αυτό δεν πρότασσε τα χέρια του να γλυτώσει, θα ήταν νεκρό σήμερα».