10/9/10

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

10/09/2010
Οι Σύμβουλοι θα συνεχίσουν πιο συγκεκριμένα τη συζήτηση πάνω σε διάφορες πτυχές του Περιουσιακού με στόχο να καταλήξουν σε κάποιες συγκλίσεις, τις οποίες θα παρουσιάσουν στους ηγέτες των δύο κοινοτήτων, είπε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας.



Σε δηλώσεις τους προς τους δημοσιογράφους, μετά την επιστροφή του στο Προεδρικό Μέγαρο από το χώρο διεξαγωγής των απευθείας συνομιλιών με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ. Ντερβίς Έρογλου, για την επίλυση του Κυπριακού, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε: «Συνεχίσαμε τη συζήτηση με τον κ. Έρογλου, γενικά, πάνω στο κυπριακό. Ήταν μια ανταλλαγή απόψεων, η οποία μάς οδήγησε το μεσημέρι να αποφασίσουμε να εξουσιοδοτήσουμε τους συμβούλους και τις δύο ομάδες να συνεχίσουν πιο συγκεκριμένα τη συζήτηση πάνω σε διάφορες πτυχές με στόχο να καταλήξουν σε κάποιες συγκλίσεις τις οποίες να μάς παρουσιάσουν όταν θα επανέλθουμε τον Οκτώβριο με τον κ. Έρογλου. Νομίζω ήταν σωστή η απόφαση, με στόχο να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα, για να μην συζητούμε μεταξύ μας, γενικά και σε γενικές γραμμές».

Ερωτηθείς αν οι δύο ηγέτες έχουν προλειάνει το έδαφος για να υπάρξουν βήματα προς τα εμπρός, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απάντησε: «Με συγκράτηση και χωρίς πολλές υποθέσεις, θα δούμε στην πορεία αν θα υπάρχει αποτέλεσμα και τι αποτέλεσμα θα είναι αυτό. Αυτή είναι η προσπάθεια», κατέληξε ο Πρόεδρος Χριστόφιας.