28/4/10

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο της γλύπτριας και δημοσιογράφου Μαρίας Δωρίτη

28/04/2010

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους της Μαρίας Δωρίτη για τον αδόκητο θάνατο της, ο οποίος στέρησε από την κυπριακή τέχνη και την κυπριακή κοινωνία μιαν από τις γνησιότερες φωνές κριτικής και δημιουργικής παρέμβασης.



Στο γλυπτικό της έργο η Μαρία Δωρίτη διακρίθηκε για τη στιβαρότητα του μορφοπλαστικού της λεξιλογίου. Παρακολουθούσε στενά τις αναζητήσεις και ζυμώσεις των σύγχρονων της ρευμάτων, κατορθώνοντας να φθάσει στη διατύπωση ενός εντελώς προσωπικού ιδιώματος.

Πέρα από την προσφορά της στην τέχνη η Μαρία Δωρίτη υπηρέτησε και τη δημοσιογραφία, εργαζόμενη στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και αργότερα ως συνεργάτης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λεμεσού.

Συμμετείχε κατά καιρούς σε διάφορες επιτροπές του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο στην εφαρμογή της πολιτιστικής πολιτικής.

Συμμετέχοντας στο πένθος για τον θάνατο της Μαρίας Δωρίτη, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία της. Επίσης θα γίνει κατάθεση στεφανιού εκ μέρους του Υπουργείου.