26/4/10

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Λουκά Λουκά

26/04/2010
Μετά το πέρας της σημερινής τελετής έναρξης της Παγκύπριας Εβδομάδας Πυρασφάλειας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων για θέματα επικαιρότητας.



Για την Εβδομάδα Πυρασφάλειας, ο κ. Υπουργός είπε ότι αυτή συγκαταλέγεται στα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Πρόκειται για εκδήλωση που έχει σκοπό να διαφωτίσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό και κυρίως τις νεαρές ηλικίες και στην οποία όλοι πρέπει να λάβουμε μέρος, πρόσθεσε ο κ. Λουκά.

Κληθείς να σχολιάσει τα χθεσινά επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο ΓΣΠ, ο κ. Λουκά είπε: «Τα επεισόδια ήταν μικρής έκτασης. Η Αστυνομία είχε πάρει τα απαραίτητα μέτρα, είχε επέμβει και ανασταλτικά γι’ αυτό και τα επεισόδια ήταν μικρής κλίμακας. Έτσι θα ενεργεί η Αστυνομία. Πρέπει να είναι αποφασιστική για να αντιμετωπίσει αυτό το φαινόμενο».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι ακολουθεί ντέρμπυ όπου προβλέπεται μεγάλη προσέλευση κόσμου αλλά και ένταση λόγω του ότι είναι «Λευκωσιάτικο ντέρμπυ», ο κ. Υπουργός δήλωσε: «Είχαμε το ίδιο ντέρμπυ πριν μία-δύο εβδομάδες κι όμως δεν υπήρξαν οποιαδήποτε επεισόδια. Κι αυτή τη φορά η Αστυνομία θα πάρει τα κατάλληλα μέτρα και θα είναι ο συντονιστικός φορέας όσον αφορά στην πρόληψη και την καταστολή αυτών των φαινομένων».

Κληθείς να σχολιάσει τους χειρισμούς της Αστυνομίας σχετικά με τη διερεύνηση των καταγγελιών για συνάντηση του αλλοδαπού διαιτητή με αναρμόδιο πρόσωπο, ο κ. Υπουργός είπε: «Είναι ένα θέμα το οποίο διερευνάται αυτή τη στιγμή. Είναι πρόωρο να κάνουμε οποιεσδήποτε τοποθετήσεις χωρίς να έχουμε το τελικό πόρισμα των ανακρίσεων που διεξάγονται».