29/7/10

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δέχθηκε την Επίτροπο Διοίκησης

29/07/2010

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Επίτροπο Διοίκησης κα Ηλιάνα Νικολάου, η οποία του επέδωσε την Ετήσια Εκθεση του Γραφείου του Επιτρόπου Διοικήσεως. Μετά τη συνάντηση, η κα Νικολάου δήλωσε προς τους δημοσιογράφους τα ακόλουθα: «Έχω επιδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ετήσια Έκθεση του Επιτρόπου Διοικήσεως για το 2009, η οποία περιλαμβάνει τα πεπραγμένα του έτους




Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Επίτροπο Διοίκησης κα Ηλιάνα Νικολάου, η οποία του επέδωσε την Ετήσια Εκθεση του Γραφείου του Επιτρόπου Διοικήσεως.

Μετά τη συνάντηση, η κα Νικολάου δήλωσε προς τους δημοσιογράφους τα ακόλουθα: «Έχω επιδώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας την ετήσια Έκθεση του Επιτρόπου Διοικήσεως για το 2009, η οποία περιλαμβάνει τα πεπραγμένα του έτους".

Πρόσθεσε ότι "το έργο του Επιτρόπου Διοικήσεως είναι γνωστό", επισημαίνοντας ότι στην Έκθεση δόθηκε έμφαση "σε θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, με αποτέλεσμα σήμερα να έχουμε μια συγκροτημένη μεταναστευτική πολιτική, όπως αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό κράτος, που βέβαια έχει να κάνει και με τις αντοχές μας και με τα δικαιώματα των αλλοδαπών. Ως αποτέλεσμα, ο Υπουργός Εσωτερικών έχει ετοιμάσει το σχέδιο ένταξης των μεταναστών. Επίσης, έμφαση έχει δοθεί σε θέματα υγείας και κοινωνικής προστασίας».

Η κα Νικολάου πρόσθεσε ότι υπάρχουν αυξημένα παράπονα στο Γραφείο του Επιτρόπου Διοικήσεως που έφεραν στο προσκήνιο τα δικαιώματα των ασθενών.

«Σε εποχές οικονομικής κρίσης που τίθενται σε κίνδυνο τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Επίτροπος Διοίκησης προσπαθεί και επιτυγχάνει να εξισορροπήσει το να μην επηρεαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, δηλαδή να μη ληφθούν μέτρα που να μην είναι ευνοϊκά για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Κάναμε μία διασαφήνιση αρμοδιοτήτων και περιορίζουμε τις αρμοδιότητες μας εκεί που μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί», είπε.

Ερωτηθείσα σχετικά, η κα Νικολάου ανέφερε ότι οι εισηγήσεις του Επιτρόπου Διοικήσεως εξετάζονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και ότι υπάρχει καλύτερη συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες.