9/3/10

Δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης σχετικά με την ανεύρεση της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου

09/03/2010 
 Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κ. Λουκάς Λουκά προέβη σήμερα σε δηλώσεις αναφορικά με την ανεύρεση της σορού του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου. Όπως δήλωσε ο κ. Υπουργός, η σορός εντοπίστηκε χθες το βράδυ στο νέο Κοιμητήριο Στροβόλου και μετά από επιστημονικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα των οποίων βγήκαν σήμερα το πρωί, ταυτίστηκε ως αυτή του τέως Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου. 


Οι έρευνες της Αστυνομίας, πρόσθεσε, συνεχίζονται για πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης και η Αστυνομία είναι αισιόδοξη ότι θα διαλευκάνει αυτή την υπόθεση. Και συνέχισε: «Η ομάδα που είχε συσταθεί με την εξαφάνιση της σορού εργαζόταν και εργάζεται ακόμη, δεν σταμάτησε να αξιοποιεί πληροφορίες που έπαιρνε και έχει καταλήξει στο ότι πίσω από την κλοπή της σορού υπήρχε θέμα λύτρων, και όχι πολιτικά κίνητρα».
Κληθείς να διευκρινίσει, ο κ. Υπουργός είπε ότι ζητήθηκαν λύτρα απευθείας από την οικογένεια του εκλιπόντος, η οποία ενημέρωσε την Αστυνομία, αλλά δεν πληρώθηκε οτιδήποτε. Πολλές φορές γράφονται πράγματα τα οποία δεν ευσταθούν, είπε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, και προέτρεψε όπως αφεθούν οι ανακριτές να κάνουν τη δουλειά τους γιατί η συζήτηση των λεπτομερειών μπορεί να κάνει κακό στην πορεία της υπόθεσης. Ερωτηθείς, τέλος, από πού πηγάζει η αισιοδοξία της Αστυνομίας για διαλεύκανση, ο κ. Λουκά είπε ότι υπάρχει και πρόσθετη μαρτυρία και δεν είναι μόνο αυτά που έχουν ήδη δημοσιευθεί, ενώ όταν προκύψει κάτι προς δημοσιοποίηση, θα δημοσιοποιηθεί.