17/2/10

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

Δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού
17/02/2010
Τη δημιουργία νέου Τμήματος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) αποφάσισε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, είπε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέας Δημητρίου.



Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Δημητρίου είπε ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα την ίδρυση Τμήματος Επιστημών Αποκατάστασης στο ΤΕΠΑΚ, το οποίο θα δίνει τέσσερα πτυχία, Λογοθεραπείας, Εργοθεραπείας, Φυσιοθεραπείας και Κοινωνικού Λειτουργού. Με το Τμήμα αυτό και την Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και την ένταξη του Ινστιτούτου για τη Δημόσια Υγεία στο ΤΕΠΑΚ, ολοκληρώνονται οι σπουδές περί της υγείας στα δημόσια Πανεπιστήμια της Κύπρου. Τονίζω ότι ελήφθη μια τέτοια απόφαση μεσούσης της οικονομικής κρίσης».

Ερωτηθείς, ο κ. Υπουργός είπε ότι «το ΤΕΠΑΚ θα αρχίσει τις διαδικασίες στελέχωσης του Τμήματος αμέσως και είναι έτοιμο να προχωρήσει στην προκήρυξη θέσεων. Με τη νέα χρονιά θα προσληφθεί προσωπικό και η εισαγωγή φοιτητών θα αρχίσει το ακαδημαϊκό έτος 2012», κατέληξε.