17/2/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη

Χαιρετισμός του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Αντώνη Πασχαλίδη στην εκδήλωση για τα πέντε χρόνια ζωής του Ομίλου Εταιρειών Sabbia4all, στη Λευκωσία
17/02/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 8:30 μ.μ.



Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση να παρευρεθώ σήμερα στην εκδήλωση για τα πέντε χρόνια ζωής του Ομίλου Εταιρειών Sabbia4all.

Ζούμε σε μια μεταβατική εποχή που καθορίζεται από τις τεράστιες τεχνολογικές εξελίξεις, τη διεθνοποίηση των αγορών και της γνώσης και την ευκολότερη επικοινωνία των κατοίκων ολόκληρης της γης σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων τους. Όροι, όπως παγκοσμιοποίηση, συγχωνεύσεις εταιρειών, αυξομειώσεις στα μεγέθη των επιχειρήσεων, τεχνολογική πρόοδος, περιγράφουν ποικίλες δυνάμεις στην αγορά εργασίας, οι οποίες μεταβάλλουν τους παραδοσιακούς κανόνες που, επί χρόνια, έχουν ρυθμίσει την επαγγελματική μας ζωή.

Με ιδιαίτερη χαρά παρατηρώ ότι ο Όμιλος Εταιρειών Sabbia4all με τη μέχρι τώρα επιχειρηματική του δραστηριότητα δείχνει να έχει προσαρμοστεί πλήρως στους νέους κανόνες του παιχνιδιού, το οποίο θα αποτελέσει εφαλτήριο απόκτησης σημαντικών συγκριτικών πλεονεκτημάτων. Η αναζήτηση του κέρδους, μέσα στα νέα πλαίσια που διαγράφουν οι προτιμήσεις των καταναλωτών και το θεσμικό πλαίσιο, οδηγεί σε μία νέα φάση ανταγωνισμού όπου οι τελικοί νικητές θα είναι οι πολίτες και, βεβαίως, όσες επιχειρήσεις αντιληφθούν έγκαιρα τους διαμορφούμενους νέους μετασχηματισμούς.

Η πολιτική της Κυβέρνησης στοχεύει στη δημιουργία της απαραίτητης δομής και την εδραίωση ευνοϊκού επιχειρηματικού κλίματος, βάσει των οποίων θα καταστούν ικανές οι κυπριακές επιχειρήσεις να διέλθουν με επιτυχία τις συμπληγάδες του έντονα ανταγωνιστικού διεθνούς περιβάλλοντος, αλλά, ταυτόχρονα, να αξιοποιήσουν τους ορίζοντες που διανοίγονται μετά την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα νέα τεχνολογικά μέσα μεταβάλλουν ριζικά τον τρόπο διάδοσης των γνώσεων και των πληροφοριών, συμβάλλοντας έτσι στην πιο ορθή χρησιμοποίησή τους. Ο Όμιλος Εταιρειών Sabbia4all συμβάλλει θετικά στη δημιουργία ενός σημαντικού πυρήνα ανταγωνιστικών κυπριακών επιχειρήσεων που επενδύουν σε νέες τεχνολογίες και μεθόδους οργάνωσης, διοίκησης και προώθησης νέων προϊόντων και υπηρεσιών. Οι επιχειρήσεις αυτές λειτουργούν ως επιτυχή παραδείγματα και για τις υπόλοιπες.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να εκφράσω το θαυμασμό μου για τη μέχρι τώρα επιτυχημένη πορεία του Ομίλου Εταιρειών Sabbia4all. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι ο Όμιλος Sabbia4all έχει δημιουργήσει τις βάσεις για περαιτέρω ανάπτυξη και πρόοδο.

Εύχομαι κάθε επιτυχία στην προώθηση του νέου σας προϊόντος, καθώς επίσης μελλοντική ανάπτυξη και ευημερία του Ομίλου.