12/2/10

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου

Δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου
12/02/2010
Αιωρούμενες και ατεκμηρίωτες χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Στέφανος Στεφάνου τις καταγγελίες στις οποίες προέβη σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ κ. Χάρης Γεωργιάδης για αναξιοκρατικές μεθοδεύσεις και προσλήψεις από μέρους της Κυβέρνησης.



Ο κ. Στεφάνου, σε δηλώσεις του το απόγευμα προς τους δημοσιογράφους, είπε ότι «στον οίστρο της ολοένα και εντεινόμενης αντιπολιτευτικής τακτικής που τελευταίως έχει εγκαινιάσει ο ΔΗΣΥ, προβαίνει σήμερα σε μια άνευ αντικειμένου και περιεχομένου καταγγελία για δήθεν αναξιοκρατικές μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης.

Ο ΔΗΣΥ κατά έναν αόριστο και γενικόλογο τρόπο μιλά για περιπτώσεις όπου, δήθεν, υπήρξαν αναξιοκρατικές προσλήψεις, προαγωγές και μεθοδεύσεις. Μερικές από αυτές τις περιπτώσεις τις χρησιμοποίησε και στο παρελθόν ο ΔΗΣΥ και συζητήθηκαν, αλλά τίποτα δεν προέκυψε μέσα από αυτές τις συζητήσεις. Οι καταγγελίες έμειναν αιωρούμενες και ατεκμηρίωτες.

Και αυτές στις οποίες σήμερα προβαίνει ο ΔΗΣΥ θα μείνουν αιωρούμενες και ατεκμηρίωτες.

Συμφωνούμε με τον ΔΗΣΥ ότι το παρελθόν είναι βεβαρημένο με το ρουσφέτι και την αναξιοκρατία. Το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το παρελθόν, αλλά το μέλλον. Και γι' αυτό ακριβώς το λόγο, αντί να αντιγράφουμε τον ΔΗΣΥ στην αναξιοκρατία, εμείς ενισχύουμε θεσμούς, κανόνες και κανονισμούς για να αντιμετωπίσουμε τη χρόνια παθογένεια της αναξιοκρατίας και του ρουσφετιού. Όπως γίνεται και τώρα με τη βελτίωση και τη διόρθωση των διαδικασιών για πρόσληψη των ωρομισθίων – κάτι που χθες η Υπουργός Εργασίας έχει εξαγγείλει απαντώντας σε καταγγελίες που έγιναν χθες για, δήθεν, αναξιοκρατικές μεθοδεύσεις.
Εμείς εργαζόμαστε και προωθούμε μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την αναξιοκρατία, για να αντιμετωπίσουμε αυτό το χρόνιο πρόβλημα και να μπορέσουμε να φέρουμε την αξιοκρατία μέσα από θεσμούς, διαδικασίες και κανονισμούς».

Σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το τι αναμένει η Κυβέρνηση από τις νέες συναντήσεις μεταξύ του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη κ. Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, που έχουν οριστεί μέχρι και τις 30 Μαρτίου, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ήταν αναμενόμενες αυτές οι συναντήσεις στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων. Είχε συμφωνηθεί ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχίζονταν και, κατόπιν συνεννόησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τα Ηνωμένα Έθνη και σε συμφωνία με την άλλη πλευρά, προχωρήσαμε στην ανακοίνωση των συγκεκριμένων ημερομηνιών για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

Τι αναμένουμε; Αυτό που αναμένουμε πάντα. Αναμένουμε η τουρκοκυπριακή πλευρά να προσέλθει με εποικοδομητικό τρόπο στις διαπραγματεύσεις, όπως πάντοτε η δική μας πλευρά προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις, για να μπορέσουμε να βρούμε περισσότερες συγκλίσεις και να προχωρήσει η διαδικασία με στόχο την επίτευξη λύσης στο Κυπριακό. Αν η τουρκοκυπριακή πλευρά παραμείνει συνεπής στη βάση διαπραγμάτευσης που είναι η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία και καταθέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θέσεις που να εναρμονίζονται με αυτή τη βάση διαπραγμάτευσης, τότε θα μπορέσουμε να έχουμε πρόοδο και να κάνουμε βήματα μπροστά. Αν όχι, τότε θα έχουμε πρόβλημα».

Τέλος, ερωτηθείς με ποιό κεφάλαιο θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, ο κ. Στεφάνου είπε ότι «ακόμη δεν είμαστε σε θέση να πούμε κάτι άλλο. Όταν είμαστε έτοιμοι θα τα πούμε και αυτά».