17/2/10

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Ιζέτ Ιζτζιάν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχθηκε τον κ. Ιζέτ Ιζτζιάν
16/02/2010
Η λύση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας είναι η μόνη εφικτή λύση, δήλωσε απόψε ο Γενικός Γραμματέας του τουρκοκυπριακού κόμματος Ενωμένη Κύπρος κ. Ιζέτ Ιζτζιάν, ο οποίος, επικεφαλής αντιπροσωπείας, έγινε δεκτός το απόγευμα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια, στο Προεδρικό Μέγαρο.



Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο κ. Ιζτζιάν, μιλώντας μέσω διερμηνέα, είπε ότι «είχαμε μια ωφέλιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια. Κατά διαστήματα συναντιόμαστε και αξιολογούμε τις εξελίξεις στο Κυπριακό. Ο λόγος είναι η δέσμευσή μας για μια ομοσπονδιακή λύση που να επανενώνει την Κύπρο μας. Εμείς υποστηρίζουμε τη διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδιακή λύση, με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και που αποτελεί τη μόνη εφικτή βάση λύσης».

Πρόσθεσε ότι «υποστηρίζουμε τη διαδικασία των συνομιλιών που συνεχίζει ο Πρόεδρος Χριστόφιας με τον κ. Ταλάτ. Εκείνο που έχει σημασία σε αυτή τη διαδικασία είναι να φτάσουμε σε μια λύση, όπως δεσμεύθηκαν οι δύο ηγέτες, για ένα κράτος με μια κυριαρχία, μία ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα. Αυτό που είναι σημαντικό είναι να συμβάλουν όλοι όσοι πιστεύουν και υποστηρίζουν την ειρήνη στην Κύπρο, προς αυτή την κατεύθυνση. Για αυτό το λόγο, ως κόμμα ‘Ενωμένη Κύπρος’, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τα βήματα των δύο ηγετών προς την κατεύθυνση της λύσης και, ταυτόχρονα, τα όποια εμπόδια παρουσιάζονται και από όπου και αν προέρχονται θα μας βρίσκουν απέναντί τους. Ας μην ξεχνάμε ότι η Κύπρος είναι κοινή πατρίδα όλων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Αρμενίων, Μαρωνιτών και Λατίνων και όλοι μπορούμε να την αναπτύξουμε και να πάρουμε τη θέση που μας αξίζει στην Ευρωπαϊκή Ένωση», κατέληξε.