29/1/10

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου

Χαιρετισμός του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κ. Ανδρέα Δημητρίου στην τελετή βράβευσης μαθητών σχολείων του Αγίου Δομετίου που διακρίθηκαν σε διαγωνισμούς στην Κύπρο και το εξωτερικό
29/01/2010
Να μη μεταδοθεί πριν τις 7 μ.μ.



Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να παρευρεθώ στην όμορφη αυτή εκδήλωση που διοργανώνει η Σχολική Εφορεία Αγίου Δομετίου.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση που μου έχετε απευθύνει και εκφράζω τα πιο θερμά μου συγχαρητήρια τόσο στον Πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας κ. Σπύρο Χριστοφίδη όσο και στα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία τους αυτή αλλά και για το γενικότερο έργο που επιτελούν για το καλό των παιδιών και των σχολείων μας.

Η βράβευση των μαθητών των σχολείων του Αγίου Δομετίου, που διακρίνονται κάθε χρόνο σε διάφορους τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς, αποτελεί πράγματι μια πολύ αξιέπαινη ενέργεια και πρωτοβουλία. Είναι η καλύτερη επιβεβαίωση της μεγάλης σημασίας που αποδίδει η Σχολική Εφορεία Αγίου Δομετίου στη συμμετοχή των παιδιών και των νέων μας σε υγιείς ψυχωφελείς δραστηριότητες όπως είναι ο αθλητισμός, η τέχνη, το θέατρο, η μουσική και άλλες παρόμοιες ενασχολήσεις.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού αλλά και η Πολιτεία γενικότερα ενθαρρύνουν τη συμμετοχή των μαθητών μας σε διάφορους διαγωνισμούς που διοργανώνονται μέσα και έξω από τα σχολεία μας όπως είναι οι διαγωνισμοί γνώσεων, δοκιμίων, φυσικής, μαθηματικών κτλ., όπως επίσης και άλλες αθλητικές, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές διοργανώσεις. Μέσα από όλες αυτές τις δραστηριότητες οι μαθητές μας έχουν την ευκαιρία να επιδείξουν τις γνώσεις και τις ικανότητές τους σε διάφορα μαθήματα, σε επίπεδο εσωτερικών και εξωτερικών εξετάσεων, και παράλληλα να αναπτύξουν τα ενδιαφέροντα και τα ταλέντα τους.

Παράλληλα, έχουν την ευκαιρία να ασχοληθούν με ευχάριστες και υγιείς δραστηριότητες που δυναμώνουν το σώμα και την ψυχή και συμβάλλουν στην υιοθέτηση αρχών, στάσεων και αξιών στην καθημερινή τους ζωή. Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή στην οποία τα παιδιά και οι νέοι μας βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με σωρεία προκλήσεων και κινδύνων.

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,

Σας συγχαίρω θερμά για τις σημαντικές και αξιόλογες διακρίσεις που έχετε πετύχει φέτος σε τοπικούς και διεθνείς διαγωνισμούς. Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε και στο μέλλον με τον ίδιο ζήλο να εργάζεστε σκληρά και να τιμάτε με τις επιδόσεις και τις επιτυχίες σας τόσο τις οικογένειες σας όσο και τα σχολεία σας. Συγχαρητήρια οφείλονται επίσης στους γονείς σας που στηρίζουν τις προσπάθειες σας όπως επίσης και στους καθηγητές που σας καθοδηγούν, σας προετοιμάζουν και σας ενθαρρύνουν να συμμετέχετε σε όλους αυτούς τους διαγωνισμούς.

Εύχομαι σε όλους σας καλή πρόοδο στα μαθήματά σας και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον σε δραστηριότητες και διαγωνισμούς όπως αυτοί για τους οποίους σήμερα βραβεύεστε.