19/12/22

Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Α’ και Β’ Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου όπου λειτουργεί το Πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω»

 


Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Α’ και Β’ Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου όπου λειτουργεί το Πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω»

Πρ. Προδρόμου: Το Πρόγραμμα προσφέρει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα στο σχολείο και στο να έχουμε πραγματικά ένα σχολείο για όλους χωρίς διακρίσεις.

Επίσκεψη στο Α’ και Β’ Δημοτικό Σχολείο Καϊμακλίου πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου, όπου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του Προγράμματος «Μαγειρεύω και Προσφέρω», όπως και να γευματίσει μα μαθητές και μαθήτριες του σχολείου.

Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Προδρόμου προέβη σε δηλώσεις προς τα ΜΜΕ, ως ακολούθως:  «Το Πρόγραμμα «Μαγειρεύω και Προσφέρω» του Ιδρύματος «Σοφία για τα Παιδιά» με χορηγό την Τράπεζα Κύπρου έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από την οικονομική κρίση του 2013, αλλά συνεχίζεται μέχρι σήμερα, και συμβάλλει στο να στηρίξουμε τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία.

Το Πρόγραμμα λειτουργεί σε 17 σχολεία, μερικά από τα οποία στη Λευκωσία, και σήμερα εδώ στο Α’ και Β’ Δημοτικό Καϊμακλίου.

Στο πλαίσιο αυτού του Προγράμματος στηρίζεται το ολοήμερο σχολείο. Έρχεται δηλαδή να προστεθεί αυτό το Πρόγραμμα στη μαθητική πρόνοια του Υπουργείου Παιδείας μέσα από την οποία προσφέρεται δωρεάν σίτιση σε παιδιά που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικοοικονομικές ομάδες.

Ταυτόχρονά, το Πρόγραμμα του Ιδρύματος «Σοφία για τα Παιδιά» προσφέρει και την ευκαιρία να έχουμε σε κάποια σχολεία μόνιμο εξοπλισμό, που εδώ  στο σχολείο Καϊμακλίου ήταν δωρεά του Ιδρύματος και στη συνέχεια ενισχύθηκε από τη Σχολική Εφορεία.

Παράλληλα, δίνει απασχόληση σε κάποιες μητέρες παιδιών του σχολείου, καθώς και σε κατοίκους της κοινότητας, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη ενσωμάτωση του σχολείου στην κοινότητα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι προσφέρει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών μέσα στο σχολείο και στο να έχουμε πραγματικά ένα σχολείο για όλους χωρίς διακρίσεις.

Ευχαριστούμε το Ίδρυμα «Σοφία για τα Παιδιά» και την Τράπεζα Κύπρου, συγχαίρω και τη Διευθύντρια και τους/τις εκπαιδευτικούς όπως και τους Διευθυντές και Διευθύντριες, καθώς και τους/τις  εκπαιδευτικούς όλων των σχολείων που συμμετέχουν, γιατί όπως βλέπουμε εδώ, στα Δημοτικά Σχολεία Καϊμακλίου, έχουμε μια υποδειγματική εργασία, ένα υποδειγματικό Πρόγραμμα που πραγματικά στηρίζει και το σχολείο και τα παιδιά μας», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Προδρόμου.