14/1/20

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε αντιπροσωπεία των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων ΑΗΕΠΑ και ΑΗΙ και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων δέχθηκε αντιπροσωπεία των ελληνοαμερικανικών οργανώσεων ΑΗΕΠΑ και ΑΗΙ και αμερικανοεβραϊκών οργανώσεων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κ. Δημήτρης Συλλούρης δέχθηκε, σήμερα, κλιμάκιο πολυμελούς αντιπροσωπείας αξιωματούχων του Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου (AHI), της Αμερικανοελληνικής Μορφωτικής Προοδευτικής Οργάνωσης (AHEPA), της Αμερικανοεβραϊκής Οργάνωσης B‘nai B’rith και του Συμβουλίου Προέδρων Μείζονων Αμερικανοεβραϊκών Οργανώσεων, που πραγματοποιούν επίσκεψη στην Κύπρο, την Ελλάδα και το Ισραήλ. Της αντιπροσωπείας ηγούνται οι επικεφαλής των Οργανώσεων κ.κ. George Horiates (AHEPA), Nick Larigakis (ΑΗΙ), Charls Kaufman (B‘nai B’rith) και Arthur Stark (Αμερικανοεβραϊκό Συμβούλιο).
O Πρόεδρος της Βουλής προέβη σε αποτίμηση των όσων διαδραματίζονται στην περιοχή της Μεσογείου και ιδιαίτερα όσον αφορά στις ενέργειες της Τουρκίας, περιλαμβανομένων και όσων αφορούν στην κατάσταση στη Λιβύη.
Ο κ. Συλλούρης εξέφρασε την άποψη ότι μόνο μέσα από στενές συνεργασίες με κράτη της περιοχής και όχι μέσα από τον πόλεμο μπορεί να αλλάξει η ιστορία της περιοχής προς ένα καλύτερο και θετικότερο μέλλον. Θέση, με την οποία συμφώνησαν οι συμμετέχοντες στην αντιπροσωπεία. Ο Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε, επίσης, στις πρωτοβουλίες του για στενότερη συνεργασία των Κοινοβουλίων της περιοχής με τα Κοινοβούλια της Ευρώπης, καθώς και με αυτά  της Μέσης Ανατολής.
Οι εκπρόσωποι των εν λόγω οργανώσεων της διασποράς εξήραν τη σημασία της όλο και στενότερης σχέσης Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ για την ευρύτερη περιοχή.