2/6/17

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού Αβέρωφ Νεοφύτου αναχωρεί για την Ουάσινγκτον

Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού Αβέρωφ Νεοφύτου αναχωρεί για την Ουάσινγκτον



Ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου αναχωρεί αύριο για την Ουάσινγκτον, όπου θα συμμετάσχει, κατόπιν σχετικών προσκλήσεων, στο Διεθνές Φόρουμ της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής, στο 33ο ετήσιο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ καθώς και στο 3ο Φόρουμ της Ουάσινγκτον για Θέματα Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου. Ο κ. Νεοφύτου θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο της ΠΣΕΚΑ, ενώ θα είναι ένας εκ των προσκεκλημένων ομιλητών στο Φόρουμ Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου.

Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στα εν λόγω συνέδρια, ο κ. Νεοφύτου θα πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με υψηλόβαθμους αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, καθώς και με μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας, περιλαμβανομένων βουλευτών και γερουσιαστών της ομογένειας. Θα έχει επίσης συναντήσεις με αξιωματούχους του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς και εκπροσώπους του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου, του Διεθνούς Ρεπουμπλικανικού Ινστιτούτου και του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών Peterson, στο οποίο έχει προσκληθεί να συμμετάσχει σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Ακολούθως, ο κ. Νεοφύτου θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα πραγματοποιήσει επαφές με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γραμματείας του ΟΗΕ, καθώς και με εκπροσώπους εκ των πέντε Μονίμων Μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας. Ο κ. Νεοφύτου θα γίνει επίσης δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο και θα έχει ευρύτερες επαφές με φορείς και οργανώσεις της εκεί ομογένειας.